Lange Løng 20, Studsholm, 4180 Sorø

Gennemrenoveret, trelænget landvilla i idylliske omgivelser med egen sø, skov og fortrinlige jagtforhold

Tre kilometer nord for Sorø finder man Studsholm, som i dens oprindelige form blev opført i 1857. Siden da er meget sket på stedet, der senest i 2010 gennemgik en storstilet renoveringsproces. Huset og omgivelserne bærer tydeligt præg af, at forbedringerne er foretaget i respekt for husets originale udtryk, hvorfor det i dag fremstår som en velholdt syntese mellem nutidens, moderne bekvemmeligheder og et klassisk landsteds charmerende tilsnit.

Fornemt gennemrenoverede boliger

Ejendommen er en stor bolig , men der er mulighed for at skabe to boliger, der begge er i absolut indflytningsklar stand. Den største af de to befinder sig i henholdsvis den vestlige og nordlige længe, mens den mindre, men dog stadig anselige bolig gives i den østlige. Hele ejendommen har en distinkt rød tråd og er udført i gedigne kvalitetsmaterialer.

I den største bolig finder man et åbent stue- og køkkenområde. Køkkenet er enkelt med hvide skuffeelementer, mens selve stuen med brændeovn opdeles behændigt i to afsnit ved en mur i længderetningen. Bryggerset er beliggende i umiddelbar forlængelse af køkkenet, og i den nordlige længe forefindes fire regulære værelser og et nydeligt badeværelse.

Den mindre boligs indretning er tilsvarende centreret omkring et stort alrum med et åbent køkken. Dertil kommer to værelser af varierende størrelse og et pænt badeværelse med brus foruden et bryggers.

Mulighederne for at anvende ejendommen som flergenerationskollektiv er udmærkede på grund af de to separate boliger, men det er tilsvarende muligt at indrette den mindste af boligerne til liberalt erhverv – eller måske noget helt tredje. Det samlede beboelsesareal er på 385 kvadratmeter.

Charmerende, naturskønne omgivelser

Huset ligger nogenlunde midt på den store grund, så man ugeneret og privat kan færdes rundt i haven, der prydes af forskellige træer, bl.a. en ahorn skov.. Haven er anlagt og stor, der er et væksthus, hvor der er anlagt større vækstgård med højbede, tillige med å løb, sø og bro med overgang til fredskov. Der er tillige vinmark samt bådebro i søen. Landskabet skifter mellem skovområder og enge, og dersom betragtelige dele af jorden ikke dyrkes aktivt, har dyrelivet særdeles gode vilkår. En af jordstykkernes mest bemærkelsesværdige kvaliteter er derfor de fortrinlige jagtforhold. 

Luksuriøst væksthus

I den flotte, hvide bygning, der ligger just nord for boligen, har man skabt et fornemt væksthus, hvor man kan give planterne de bedst tænkelige trivselsbetingelser. Det lyse rum er indrettet med specialudviklet møblement i egetræ fra matriklen, der passer til arbejdsgangene ved pasningen af væksterne. 

Man har endvidere installeret et frostfrit rum til opbevaring af overvintrene planter samt en brændeovn, hvorved brugssæsonen udvides betragteligt. Rummet vil alternativt kunne anvendes som atelier eller lignende – mulighederne er mange! På bagsiden af huset gives et funktionelt udekøkken foruden et opbevaringsrum til alskens havemateriel. 

Fremragende hestefaciliteter

På grunden har man etableret betragtelige hestefaciliteter af høj kvalitet. Der er arrangeret med hele 11 hestebokse i den store staldbygning, og man har også indrettet en isoleret rytterstue, hvor de fine lædervarer til formålet kan opbevares forsvarligt. Ved stalden gives en strigle- og vaskeplads. Endvidere har man ladet en udendørsstald på omtrentligt 30 kvadratmeter opstille.

Der er tilsvarende gode folde. For nuværende er to foldområder etableret, men det vil ikke være en større operation at fordoble antallet, og den fine ridebane er anlagt efter internationale mål. Påskønner man en længere ridetur, byder det omkringliggende område på flere muligheder. Det store skovområde lidt nordvest for ejendommen, Bromme Plantage, er særdeles velegnet.

 • Hestestald 231 m²
 • Udbygning 60 m² + 32 m²

Afstand til ...

 • Egen fredskov½ minut
 • København45 minutter
 • Naturgrund½ minut
 • Sorø9 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Wøhlk

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser