Knud Lavardsvej 7, Haraldsted, 4100 Ringsted

Stor økologisk landejendom med skøn beliggenhed og gode muligheder for dem som ønsker at bo flere familier sammen

I det historiske område omkring Haraldsted nord for Ringsted ligger dette skønne boliglandbrug fra 1827 i et naturrigt landskab på en margueritvej. Størstedelen af ejendommens facader er i originalt bindingsværk, hvilket skaber et charmerende udtryk, når man triller ind på gårdspladsen i oprindelige, toppede brosten.

Foruden et stuehus omfatter bygningerne flere udhuse, og her er der et væld af muligheder for at etablere en gårdbutik, kontorlokaler eller noget helt tredje. Stalden indeholder hestebokse, og hjemmet er beriget med en grund på mere end 27 hektar med marker, som har været økologisk dyrket siden 2005, en udsøgt køkkenhave og en frugtplantage. Her kan drømmen om det simple, bæredygtige liv i ugenerede omgivelser føres ud i livet, men samtidig er både København og Odense blot en time væk i bil.

Stuehusets pragtfulde rammer

En stille vej fører frem til ejendommen, der oprindeligt er en firelænget gård, hvor bygningerne løbende er renoveret. Udhusenes tage samt træværk er udskiftet, og også stuehusets tag er i yderst god stand, da flere tagstenstækker er lagt om. Tilmed er taget forsynet med nyere træværk og sælger har i 2019 fået etableret et mini-renseanlæg til miljøvenlig spildevandsrensning. 

Under stuehusets tag udfolder der sig en rummelig bolig i halvandet plan. På nederste plan bliver man budt velkommen af et klinkegulv, som strækker sig over næsten hele etagen. Der er gulvvarme, som opvarmes af jordvarme, og boligen præsenterer sig generelt velholdt og indbydende. Den ene af de to entréer åbner op til tre pragtfulde, sammenhængende stuer, hvor sprossevinduerne, loftsbjælkerne og brændeovnen giver en landlig, idyllisk atmosfære. Gennem en bred, hvælvet døråbning kan man bevæge sig ind i et alrum, og herfra ligger der et rummeligt, funktionelt køkken i åben forbindelse.

De mange under- og overskabe er i træ, som flot matcher bordpladen i ensartet materiale. Foruden to værelser og et større badeværelse byder stueplan på to mindre, disponible rum.

På førstesal kommer man op i et opholdsrum, som næsten udgør hele etagen. Trægulvet får følgeskab af fritlagte loftsbjælker mellem de skrå vægge, der mødes 3,4 meter over gulvet. I den ene ende er der yderligere to værelser, og i den anden gavl er der et toilet.

Udenfor åbenbarer der sig en dejlig have med en terrasse, som er omkranset af en hvid læmur. Herfra løber en vidtrækkende græsplæne, og man kan se frem til en nydelig, anlagt køkkenhave, en hønsegård, to drivhuse samt en frugthave med alt, hvad hjertet kan begære.

Uanede muligheder

Foruden stuehuset gaber ejendommen over flere andre bygninger, som gør det muligt at realisere forskellige ønsker. I den ene længe er der flere gode disponible rum, et badeværelse samt et bryggers. Det kan ligeledes nævnes, at jordvarmeanlægget er overdimensioneret, hvilket giver mulighed for at inddrage disse lokaler i kredsløbet.

I stalden er der tre hestebokse, og desuden venter en stor, imponerende lade med en høj tagrejsning og en fantastisk, gammel tagkonstruktion, som står helt intakt. Dette udsøgte rum er tidligere blevet brugt til koncertafholdelse og kan ydermere danne rammen om diverse arrangementer og udstillinger.

Der er flere opmagasineringsrum, som kan omdannes til en bred vifte af funktioner. Eksempelvis kan der anlægges en gårdbutik, mødefaciliteter, kontorer, eller pladsen kan udnyttes på helt andre måder - kun fantasien sætter grænserne. 

Et mageløst område

Landejendommen råder over en enorm grund med marker og en lille sø, og egnen er i sandhed en naturperle. Terrænet er stærkt præget af historien, da Knud Lavards Kapel er lige i nærheden, og i området er der tidligere fund fra både bronzealderen og jernalderen.

Også naturen er altoverskyggende, og med flere hundrede meter til de nærmeste naboer, får man en helt uforstyrret beliggenhed. Haraldsted Sø er Danmarks længste sø med huserende kano- og kajakklubber, og man kan også kaste fiskesnøren i vandet. Skoven er 500 meter fra boligen, og på trods af de rolige omgivelser er motorvejen og hverdagens fornødenheder blot en kort køretur væk.

 • Garage 27 m²
 • Udbygning 188 m²
 • Lade 587 m² og 295 m²

Afstand til ...

 • Haraldsted Sø5 minutter
 • Knud Lavards Kapel2 minutter
 • Ringsted by10 minutter
 • Vrangeskov5 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Hansen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser