Brobjergvej 17, Abbetved, 4060 Kirke Såby

Herskabeligt hovedhus med fine detaljer omgivet af natur

Omgivet af natur blot tyve minutters kørsel fra Roskildes kulturcentrum udfolder denne ejendom sig med en flot have og fredskov på grunden. Da nuværende ejere flyttede ind foretog de en omfattende renovering af stedet i 2001 til 2003, således at man nu kan forvente en indflytningsklar bolig, der stemmer overens med den oprindelige charme og æstetik. 

En smuk allé med træer på begge sider fører op til ejendommen, der udvendigt præsenterer sig med rødt tegltag, palævinduer og en hvid murstensfacade. Gårdspladsen tilbyder plads til flere biler, mens garagebygningen, der er opført i samme stil som hovedhuset, består af en dobbeltgarage og endnu en garage, som ligeledes kan anvendes til parkering, opbevaring eller noget helt tredje. 

Natur ad libitum

På den anden side af huset er der opført en solrig terrasse, hvor roser og lavendler vokser op ad muren, og herfra er der en betagende udsigt til naturen, der omkredser stedet - en udsigt, som man aldrig bliver træt af. Haven er beplantet med rododendron og forskellige buske samt frugttræer, hvor man kan høste pærer, æbler og blommer. 

Terrænet er kuperet, og længere nede i haven finder man en pergola, hvor der smyger sig en vinranke med gode druer langs overdækket. Man finder også en flot caprifolium, mens de to græsplæner inviterer til store armbevægelser. Endelig har man egen tennisbane. 

Området vidner om den svundne istid, hvor isen har skurret igennem landskabet og skabt en dal, og her er selvsagt en balsamisk ro, man ikke finder mange steder. Over alt gemmer sig solrige spots og skyggefulde oaser, hvor man kan koble af, når dagen går på hæld.

Historisk hovedhus

Ejendommen er det tidligere hovedhus til Jørgenssæde, og i lokale folkemunde går huset under betegnelsen ’Slottet’, hvilket da heller ikke er så underligt med dens fine fremtoning og højtbeliggende placering. Løftet om et herskabeligt udtryk overholdes inde døre, hvor en smuk, solid hoveddør åbner op for hallen.

Hallen har en imponerende loftshøjde, store, mørke gulvfliser og en pejs i hjørnet, hvorover der er indhugget en skulptur. Gæster får således en varm velkomst, men her er også rart at slå sig ned på en kølig efterårsdag med en kop the. Den svungne trappe fører op til førstesalen, der har en usammenlignelig planløsning. 

Heroppe venter intet mindre end fire badeværelser, hvoraf det ene byder på jacuzzi. Et andet badeværelse har badekar, mens de to øvrige har brus. Etagen inkluderer videre otte værelser, som alle har trægulve. Det største værelse udgør et perfekt master bedroom med direkte forbindelse til et badeværelse og en sydvendt balkon, hvorfra udsigten til trækronerne og de bølgende marker er suveræn. Østfløjen har egen trappe ned til stueplan og kan lukkes af, hvis man ønsker en privat afdeling.

Engelske tapeter

I stueplan findes tre stuer en suite blot adskilt af dobbeltdøre, så man har udsyn ned gennem de smukke kulisser. Den bagerste er pejsestuen, hvor et plankegulv breder sig til den næste stue, mens spisestuen har sildebensparket. Fælles for dem alle tre er de dekorative stuklofter, høje paneler og mønstrede rosetter. Gennem næsten hele boligen vil man opleve, at væggene er beklædt med engelske tapeter, der understreger den herskabelige charme. 

Stueplan byder også på et kontor, et gæstetoilet og et køkken i åben forbindelse med et spiseafsnit. Køkkenet er fra Køkkensnedkeren og fremstår velholdt med en bred kogeniche samt pejs. Endelig er der en havestue, der ligger i forskudt niveau, og som får et exceptionelt lysindfald fra de monstrøse vinduespartier. Havestuen er udformet som en pentagon med højt til loftet.

Kælderen er en skjult skat med flere disponible rum og vinkælder. Hertil følger også praktiske rum i form af vaskerum, toilet og fyrrum. Kælderen er lys med hvide klinkegulve og rå murstensvægge flere steder

  Afstand til ...

  • Indkøb5 minutter
  • København40 minutter
  • Kirke Saaby Skole6 minutter
  • Rosenkilde by20 minutter

  Vil du kontaktes?

  Mægler

  • Anders Hansen

  • Ejendomsmægler MDE og DSE

  Andre besøgende har kigget på disse boliger

  • Salgsvurdering

   Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

   Bestil salgsvurdering
  • Kundeudtalelser

   Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

   Se kundeudtalelser