Skomagergade 3, 2. TV., 4000 Roskilde

Herskabelig lejlighed med fem værelser i Roskilde Centrum

Særdeles indbydende femværelseslejlighed på anden sal af en flot ejendom fra 1912 på gågaden i Roskilde Centrum. Den røde murstensbygning har en bevaringsværdi i klasse tre, og fra lejlighedens originale vinduer får man en herlig udsigt til Domkirken og det pulserende torv.

Gennemtænkte detaljer

Der blev foretaget en gennemgående renovering i 2002 af træværkerne, og i 2010 blev samtlige radiatorer udskiftet. Plankegulvene fik en let slibning og ny oliebehandling i 2017. Gulvet i køkkenet er belagt med ahorn og teak, mens der ligger de originale fyrretræsgulve i resten af lejligheden.

Inden døre mærker man straks det herskabelige præg med tre stuer en suite med stukloft og roset, hvoraf den ene har en smuk karnap, der trækker et naturligt lys ind i rummet. Fra karnappen får man en fantastisk udsigt op og ned af gågaden og til springvandet på Stændertorvet. De hvidpigmenterede vindueskamme i træ imponerer ligeledes i stuerne.

Stukloftet med roset fortsætter ind på de to værelser, og i det ene af værelserne er der indbyggede skabe fra da huset blev opført. De er sidenhen blevet renoveret indvendigt med hylder, mens de oprindelige låger blev strippet ned og malet op. Det andet værelse kan bryste sig af en fin, fransk altan.

Lækre materialer

Uno form-køkkenet er fra 1999 og fremstår flot i ahorntræ med en matchende bordplade. Herude finder man også en lille afskærmning til vaskefaciliteter, og der er endvidere en bagtrappe ned til gården. På badeværelset kan man se frem til en fin teak-bordplade, spotlys over spejlet og en god bruseniche. Endeligt er der også gulvvarme.

I den lange gang er der et lille, smart skab under loftet i hver sin ende, der bidrager med ekstra opbevaringsplads. Selv her er lågerne skrabet ned til bunden og malet, hvilket sikrer et gennemført look i lejligheden.

Der er dørtelefon ved hoveddøren, og til ejendommen hører der en lille gård, som man kan gå igennem enten ud til gågaden eller til parkeringspladsen bagved. Man har mulighed for at købe en parkeringslicens igennem kommunen. Selvom man bor lige ved gågaden, kan man stadig glæde sig over et stille og roligt miljø.

Bylivets faciliteter

I ejendommens stueetage finder man Den Franske Vinhandel, som i 150 år har budt på smagfulde vine. Gågaden byder på et væld af både større kædebutikker såvel som mindre, charmende specialforretninger. Fra hoveddøren er der kort afstand til daginstitution og hele tre skoler, hvoraf den ene har en international linje.

Roskilde er en herlig by, hvor man kan gå flotte ture ved havnen med en betagende udsigt over Roskilde Fjord. Man kan ligeledes tage en tur i byparken og nyde det grønne område eller deltage i sommerens lokale arrangementer. Det er svært at forestille sig et bedre udemiljø med en blanding af butikker og grønne områder, der matcher det henrivende indemiljø i hjemmet.

Afstand til ...

 • Caféer og liv1 minut
 • Fantastisk vinhandel0 minutter
 • Roskilde gågade0 minutter
 • Roskilde st.4 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Wøhlk

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Sælg min bolig

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser