Tranehalsen 53, Gevninge, 4000 Roskilde

Bjælkehus med panoramaudsigt over Roskilde Fjord - stort udlejningspotentiale

I et roligt og eftertragtet kvarter tilbyder dette fritidshus de perfekte rammer om afslappende stunder. Huset er oprindeligt opført i 1966 med sans for fine detaljer og inddragelse af den omkringliggende natur. Det er da også områdets naturrige faciliteter, der udgør trumfkortet. Her er de bedste betingelser for lystfiskere, der kan få havørreder og pigvarer på krogen. Har man båd, vil man desuden kunne glæde sig over brolauget og de to badebroer, hvor man nemt kan lægge til med båden og hvor badevandskvaliteten har Blåt Flag. 

Det rene eldorado for golfentusiasten

En kort biltur tager familien med til Sagnlandet Lejre, mens der er rig mulighed for at lufte golfkøllerne ved Ledreborg Palace Golf, Skjoldenæsholm Golf Center eller Roskilde Golfklub. Området omkring Lejre er desuden kendt for sin flotte natur, som er en del af Nationalpark Skjoldungernes land. Terrænet er kendetegnet ved frodige skove, bakkede landskaber og dybe dale, samtidig med man hurtigt kommer til Holbækmotorvejen, hvorfra København nås under tre kvarter. Men man behøver slet ikke bevæge sig særligt langt, da der er gode indkøbsmuligheder og en bager blot få kilometer fra adressen.

Udsigtspost fra haven

Grunden ligger højt i forhold til fjorden, så man skal ikke frygte, at vandet kommer for tæt på. Derimod kan man se frem til flere hyggelige solkroge i haven, hvor især bænkpladserne tilbyder et ekstraordinært udsyn over fjordens blå vand. Haven består primært af en stor græsplæne, så den er dejligt nem at holde. Grunden strækker sig til et lille, grønt fællesareal, men fra huset ligner det, at grunden breder sig helt til fjordkanten. Den store terrasse i rødsorte fliser blev udvidet i 2015 og omkranses af et smalt bed. Her kan man sidde i timevis, og når aftenduggen falder, kan man blot trække ind under el-markisen.

Matchende anneks

Huset fremstår med sort træfacade, hvide vinduesrammer og stemningsfulde skodder, der kan lukkes op efter behov - dertil kommer en særligt smuk hoveddør med udsmykninger og dørhammer i smedejern. Ejendommen er døbt Tranekær efter adressen, og vejen hedder Tranehalsen, fordi fjorden bugter sig som faconen på en tranehals.

Det er en uundværlig luksus, at man i haven finder et matchende anneks med sovepladser til overnattende gæster. Annekset er blevet brugt til opbevaring og vaskerum af nuværende ejere, men kan snildt indrettes som en lille, separat hybel, idet her er håndvask og installation til bad/evt. toilet. Selve boligen har både gæstetoilet og badeværelse, som begge er holdt i naturmaterialer og rolige nuancer, der stemmer overens med husets æstetik. Begge rum er desuden udstyret med Vola-armatur, væghængte toiletter og skjult rørføring, mens gæstetoilettet har Trip Trap skibsplankegulv.

Velisoleret hus

I den østlige fløj findes to værelser, mens der i den anden ende gemmer sig et stort soveværelse med egen udgang til terrassen. De to værelsesafdelinger bindes sammen af husets centrum, som inkluderer stue og køkken. Køkkenet er fra 2005 med elementer fra Kvik, hvor de massive egetræslåger og armaturet fra Vola bidrager til en gennemført stil. Året forinden blev tilbygningen opført, hvor det oprindelige hus blev moderniseret, og man valgte her at isolere fra inderst til yderst.

Stue med brændeovn og udsigt

Isoleringen af boligen har da også gjort, at den er yderst bekvem at opholde sig i, selvom sneen daler udenfor. Man forestiller sig hurtigt, hvordan julemorgen tilbringes i den rummelige stue foran brændeovnen med en kop varm kakao. De brede glaspartier følger loftet til kip, og herfra kan man lade sig betage af vandets bølger året rundt.

Stuen har et matlakeret 21 mm egetræsgulv, som går igen i soveværelset, mens brændeovnen er fra ABC. Derudover opvarmes boligen med el samt luft til luft-varmepumpe. Endelig er det en rustik, dobbelt smedejernslåge, der viser vej ind til ejendommen, mens bilen parkeres i carporten, der har et tilhørende værksted.

 • Carportareal 22 m²

Afstand til ...

 • Indkøb7 minutter
 • København40 minutter
 • Ledreborg Palace Golf Club10 minutter
 • Roskilde By20 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Hansen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser