Hobro Landevej 129, Nr Vinge, 8830 Tjele

Ualmindeligt velbeliggende naturejendom i smørhullet mellem Viborg, Hobro og Randers

Det er i særdeleshed den imponerende natur, som udmærker denne ejendom ved Tjele Langsø. Dyrelivet er rigt og varieret, og fra villaen tilgodeses man af en flot udsigt til både de tre egne søer, der ligger på den store grund, såvel som selve Tjele Langsø og de bakkede landskaber, som rejser sig i baggrunden. Den ene af de egne søer er 200 meter lang og tilføres kontinuerlig vand fra egen kilde. Søen er derfor fortræffelig at bade i året rundt. Der er i alt stisystem på over 1 kilometer, så her kan du lave din egen løberute i kuperet terræn. Vil du plukke dine egne vilde bær, er der rig mulighed for det, idet der forefindes brombær, hindbær og blåbær. Boligen er i videst muligt omfang tilrettelagt efter omgivelserne, hvilket i udpræget grad kommer til syne ved den enorme tagterrasse, mens der omkring på matriklerne ses flere charmerende udhuse med hver deres formål i forhold til at nyde naturen.

Dyrelivet ved søerne

På måske Midtjyllands bedste beliggenhed i naturøjemed er det ikke bare de gængse havefugle, man vil kunne få øje på. Artsdiversiteten er exceptionel, og blandt de absolutte kroner på værket er eksempelvis den yderst sjældne isfugl, der tilmed yngler på grunden. Også forskellige typer af ørne, både hav- og kongeørn, vil man få øje på, og undertiden i heftige dyk, når de jagter fisk i søerne. Fiskehejren er også ofte forbi. 

At ørnene jager netop her skyldes ikke mindst, at der i søerne tillige er masser af fisk, hvilket også bevirker, at stedet er et fortrinligt fiskevand. Det gælder til eksempel nogle af kongerigets største gedder. Bådebroen, der rækker ud i Tjele Langsø, gør det nemt at sætte en kano eller en kajak i vandet, og via søen er der forbindelse til flere åer: Vorning Å og Skals Å, mens man kan sejle hele vejen til Limfjorden. Bemærk, at store dele af området er fredet under Natura 2000-regulativer.

Beliggenheden i større perspektiv

De nære omgivelser er i topklasse, og præcis det samme kan siges om beliggenheden i forhold til det mere praktiske og regionens større byer. Ejendommen ligger nogenlunde midt mellem Hobro og Viborg, og distancen til de to kan i bil tilbagelægges på cirka 15 minutter. Randers er ikke meget længere væk, og via den let tilgængelige motorvej er der hurtig adgang til Aarhus og Aalborg.

Hvad angår hverdagens gøremål finder man langt det meste i byen Ørum. Det er desuden værd at understrege, at Aarhus Universitet har åbnet en afdeling i Foulum, hvor dyrelægeuddannelsen skal ligge.

Villaens fortræffeligheder

Det oprindelige hus er fra 1963, men er i 2009 gennemgribende om- og tilbygget efter tegninger fra arkitekt Karsten Westmark. Stilen er umiskendeligt gennemført og moderne, og for at få det største udbytte af udsigten er det på førstesalen, man har placeret opholdsrummet. Her er køkken og stue arrangeret i forening, og takket være de store vinduer opleves naturen på tætteste hånd. 

Køkkenet er gjort i et stilrent design med hvide fronter og sort granit, og da loftet i rummet er ført til kip, fremhæves den luftige atmosfære yderligere. Fra køkkenet kan man desuden se ned til hallen, da etageadskillelsen er åben. Loftshøjden er ikke mindre end otte meter. Overetagen fortsættes af to værelser og et badeværelse, mens stueplanet er indrettet med et multirum, et kontor, et viktualierum og to værelser, hvoraf det ene har adgang til eget badeværelse og et walk-in-closet. Fra bryggerset er der forbindelse til dobbeltgaragen, som endvidere udgør dækket for den 180 kvadratmeter store tagterrasse med tilhørende udekøkken.

På grunden står en mindre gæstehytte med plads til fire overnattende, en sauna og en afrikansk inspireret bålhytte, hvor 25 personer komfortabelt kan bænkes.

 • Garage 85 m²
 • Anneks 15 m²
 • Sauna 20 m²

Afstand til ...

 • Hobro18 minutter
 • Randers30 minutter
 • Viborg20 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Hans M. Lilienhoff

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser