Herredsvejen 70, Bækgaarden, Hørup, 9632 Møldrup

Idylisk landejendom med mange muligheder

I flotte, naturrige landskaber 15 kilometer fra Viborg i Skals ådal ligger denne imponerende og spændende landejendom. Ejendommen er bygget med gode materialer og håndværksmæssigt efter alle kunstens regler. I år 2000 fik ejendommen tildelt byggeprisen for måden, den er bygget på, og hvordan den falder harmonisk i landskabet. De i alt 14,4 hektar jord, som knytter sig til stedet, byder på en fortrinlig heste- og dyreholdsfaciliteter samt privat lille bæk, området har derudover en fortrinlig jagt i samarbejde med naboer. Beliggenheden i det gamle vikingelandskab ved Hvolris Jernarlderby udmærker sig derved, at den på én og samme tid er fredelig og tæt på færdselsårer, der hurtigt leder til et hav af større byer.

Stuehuset

Det gælder for både stuehuset og de tre udbygninger, at de stråtækte, fuldmuret førsteklasses håndværk og fremstår med dekorative gesimser, hvor murværket afsluttes. Stuehusets lysegrå facade er vandskuret, og udsmykningen er fremhævet i hvid. Inden døre er den klassiske stil fortsat med i de to opholdsrum med bl.a. stukafslutning ved loftet. Det rustikke køkken i massiv fyrretræ bør også bemærkes, her er der lavet en stor, praktisk kogeø som gør køkkenet utrolig rummelig og dejligt at være i. Trappeopgangen til loftet er desuden en del af køkkenet. 
Den tilstødende stue er særdeles rummelig, mens etagen afrundes af henholdsvis et værelse, et badeværelse og et bryggers. Førstesalen er forsynet med yderligere en stor og dejlig stue, endnu et badeværelse og fire store værelser.

Af jordtilliggendet er omtrent to hektar allokeret til haveanlægget, der omkranser stuehuset. Med flere udgange til en enorm fliseterrasse, der vender mod syd, øst og vest, bindes haven og huset godt sammen, og på plænen er der opført en havepavillon i lærketræ med tørvetag. Her er indlagt el, og just ved siden af denne ses en anseelig, halvmåneformet sø, der også bidrager til at tiltrække et rigt fugleliv. 

Showroom, garage og hestestald

I bygningerne mod syd der består af henholdsvis køkken, badeværelse og stor hall som anvendes for nuværende til showroom. På førstesalen er der ligeledes et stort rum samt et værelse, men det er selvsagt også muligt at anvende lokalerne i forbindelse med andre former for virksomhedsdrift.  Etablering af en egentlig bolig, hvorved man kan bo flere generationer eller flere familier på ejendommen, er ligeledes en farbar vej. Der er egen indkørsel.
Garagen ligger tværs over gårdspladsen fra stuehuset og består af en dør og to elporte, og denne indeholder videre et værksted, hvor der er opsat jordvameanlæg i 2020, som derved forsyner bygningen med varme. 
På førstesalen er der et fællesrum og et disponibelt rum.

Hestestalden er placeret lidt nord for gårdspladsen. Her finder man tre hestebokse og et stort høloft, og der er bare få skridt til folden, der er omkranses af Poda-hegn. Foldens størrelse er i omegnen af to hektar, og derudover råder man over tre matrikler, hvoraf én er udlagt til eng, én er beplantet med juletræer og én rummer en ridebane. Området er rigt på alskens vildt, og takket være det kuperede landskab og den varierede vegetation er jagtforholdene favorable.

En attraktiv beliggenhed

Ejendommen ligger i Hørup som er et naturskønt område tæt på en lille by ved navn Bjerregrav, og netop der finder man både en købmand og en friskole. I samme retning kan man opnå forbindelse til Hovedvej 13, der fungerer som adgangsvej til mange af landsdelens større byer. Således er Viborg, Skive, Hobro, Aarhus og Aalborg inden for overkommelig pendlerafstand med ca. 15- 45 minutter

 • Hestestald 70 m²
 • Uudnyttet loft 65 m²
 • Erhverv 226 m²
 • Overdækket terasse 38 m²

Afstand til ...

 • Indkøb2 minutter
 • Skole, daginst. mv. 4 minutter
 • Viborg15 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Hans M. Lilienhoff

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser