Løsebækgade 3, Allinge Badehotel - Byskrivergården, 3770 Allinge

Stemningsfuldt og charmerende badehotel i Allinge

Den 11. august 1851 lod Frederik den VII og grevinde Danner sig indlogere på Byskrivergården i Allinge, for allerede dengang var stedet usædvanligt charmerende og besjælet med en særlig atmosfære. Både før og siden den solbeskinnede sommerdag, hvor badehotellet blev begavet med kongeligt besøg, har Byskrivergårdens og Allinges utallige kvaliteter tiltrukket gæster fra hele verden, der ønsker at nyde de fredelige omgivelser og den uovertrufne, varme stemning.

Kun 12 kilometer fra ejendommen kan man spille golf i nogle af Danmarks smukkeste omgivelser og nyde havudsigten på Nordbornholms Golfbane. 

Et bogstaveligt stenkast fra havet

Den firlængede gård ligger centralt i Allinge kun få meter fra vandet, og fra de fleste hotelværelser kan man lade blikket skue Østersøens hvidtippede bølger, når vinden suser gennem landskabet. I sommerens tidlige dagtimer vil den mest vidunderlige morgenrøde fra øst oplyse det exceptionelt velholdte bindingsværk, der med de skarpe kontraster mellem det sortmalede træ og det hvide murværk giver ejendommen sin retmæssige, romantiske fremtræden.

Gårdens længer danner et formidabelt gårdmiljø, hvor man har bibeholdt den gamle stenbelægning, hvilket yderligere tilføjer til stedets charmerende udtryk. Gårdmiljøet er særdeles velegnet som opholds- og afslapningsrum, hvor man i ly for vinden kan bade i solens stråler. På den nordlige side af badehotellet har man anlagt en skøn have, der prydes af store blomsterbuske – udsigten er naturligvis i særklasse.

I området nær ejendommen er der masser at give sig til. Man kan selvfølgelig bade ved Næs Strand lige ved hotellet eller man kan gå på vandretur langs med vandet i begge retninger, hvor man finder en skøn klippesti med små bugte og udsigtspunkter. Man kan ligeså vende sig ind mod byen og spise en let frokostanretning på en af Allinges hyggelige spisesteder eller blot spadsere omkring i de charmerende, smalle gader og betragte de bornholmske byhuse.

Hotelfaciliteter i høj kvalitet

Hele ejendommen er på samlet set 787 kvadratmeter, hvoraf omtrent 700 går til hotelfaciliteter. Dobbeltværelserne, der alle er døbt med blomsternavne og alle har egen indgang, bad og toilet, optager naturligvis størstedelen af den rummelige ejendom, men til hotellet hører ligeledes et stort køkken, hvorfra morgenbuffeten tilberedes, og hvor gæsterne selv har adgang til at tilberede lettere anretninger i løbet af dagen. Spisesalen, der ligger i forbindelse med hotelkøkkenet, er, takket være de store vinduer mod øst, lys og indbydende, ligesom værelserne fremstår nydelige og behagelige.

Ejendommen er inde som ude løbende vedligeholdt med maling, pudsning og træværkspleje, og i 2013 er der indsat nye vinduer og døre i den havvendte facade. Ejendommens fyr er ligeledes blevet udskiftet.

Privatbolig til værten

Den private afdeling af ejendommen er udført i samme stil som resten af badehotellet: stemningsfuld og hyggelig. Privatboligen rummer et fint, stort køkken med elementer udført i træ i forbindelse med stuen, og fra både køkkenbordet og sofaen har man udsigt til den flotte have og vandet. Derudover er der et pænt soveværelse, et nydeligt badeværelse med separat bruseniche og en entré. Fra stuen kan man træde ud på en privatterrasse, ligesom man kan bemande receptionen.

Det er dog tvingende nødvendigt at understrege, at stedets charme og atmosfære udspringer af den gamle bindingsværksgårds historie og beliggenheden tæt på naturen og bylivet.

 • Erhverv 668 m²

Afstand til ...

 • Indkøb3 minutter
 • Næs Badestrand1 minut
 • Nordbornholms Golfklub13 minutter
 • Nordbornholms Røgeri2 minutter
 • Smuk Klippesti 1 minut

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Hans M. Lilienhoff

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser