Bygaden 25, Lindegården, 3550 Slangerup

Fantastisk naturskøn gård med stråtækte længer

 Gårdens navn er Lindegården, opkaldt efter det store lindetræ på gårdspladsen, der charmerende dækkes af gamle, smukke brosten. Ejendommen ligger lidt syd for Slangerup i den lille landsby Jørlunde, og man har en tydelig fornemmelse af at være omgivet af smuk natur.

Stort, velholdt stuehus

Selve huset er fuldmuret og blev opført i år 1980, og beboelsesarealet beregner sig til hele 387 kvadratmeter – allerede der antydes det, at der er god plads til hverdagens gøremål, mens fester klares i "riddersalen". I den vestlige ende af boligen finder man to sammenhængende stuer med elegante trægulve og en imponerende loftshøjde ved trappen til førstesalen.

Et gennemgående kendetegn for huset beror i de blotlagte, mørke loftsbjælker, som også går igen i den flotte spisestue. I det rummelige køkken-alrum har man både fundet plads til et gedigent køkken med kogeø og en spiseafdeling til hverdagens serveringer, hvor den åbne pejs bidrager til stemningen. I husets østlige ende ligger yderligere en stue, tre regulære værelser og et stort bryggers.

De tre badeværelser, hvoraf to er med brus og ét er med kar, er nydelige. På førstesalen forefindes det fjerde værelse, en stue og en møblerbar repos samt "riddersalen" med et imponerende kiploft. I kælderen findes ydermere et naturligt afkølet viktualierum/en vinkælder på omtrent 12 kvadratmeter.

Enorme, ældre udbygninger med hestefaciliteter

Gårdens tre længer er en væsentlig del af ejendommens smukke og charmerende fremtoning. Udbygningerne er opført løbende mellem 1750 og 1850, og den ældste af længerne er opført med lerklinede vægge. De stråtækte tage er særdeles dekorative og passer godt til beliggenheden i den lille landsby, men det må dog gøres gældende, at for at få det fulde udbytte af de fine, gamle landbrugsbygninger vil det være nødvendigt med en væsentlig renovering.

Mulighederne, der repræsenteres af de tre længer, er imidlertid nærmest uendelige, hvis man gennemførte forbedringer til bygningernes stand. Der er et rigt potentiale for at etablere eksempelvis lokaler til liberalt erhverv, hvor den fornemme atmosfære i de historiske bygninger vil kunne bibringe en stemning, man ikke vil kunne frembringe andre steder.

Foruden en garage til bilen findes et utal af større såvel som mindre rum – i laden kan man under loftet se den flotte saddeltagskonstruktion, hvor de rustikke spær med hanebånd skræver over murene. I længerne kan man endvidere finde faciliteter til hønsehus og hestehold – behovene svarende til to heste opfyldes til fulde.

Privat sø og store jordbesiddelser

Den store brostensbelagte gårdsplads med det smukke, gamle lindetræ er en essentiel del af boligens udeområder, men også baghaven rummer store, hyggelige træer samt en ganske anseelig privat sø (Lindegård Sø) med blandt andet ynglende svaner, ænder og blishøns. Til besiddelserne hører desuden to bådebroer samt en jolle. Fra de mange terrasser kan man nyde den danske natur, som den viser sig fra sin bedste side. Gården har også lagt navn til byens skolevej - Lindegårdstien hvad ad man let kan nå skolen i Slangerup, hvor også dagligvareindkøb kan gøres.

Ejendommen er en central del af landsbyens fine udseende og liv, og gården har i mange år dannet rammen om byens loppemarkeder og sankthansfester.

Til ejendommen hører 20 hektar jord, hvoraf en væsentlig del er bortforpagtet til landbrug. Denne aftale vil kunne fortsætte efter overtagelsen. Yderligere er der gode muligheder for jagt og fiskeri.

 • Hestestald 300 m²
 • Lade 300 m²

Afstand til ...

 • Egen sø30 sekunder
 • Frederikssund10 minutter
 • Golfklub10 minutter
 • Indkøb5 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Wøhlk

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Sælg min bolig

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser