Kattegatvejen 23, Kikhavn, 3390 Hundested

Historierig ferieresidens nær Kikhavn med stråtag, højt til loftet og lige ned til vandet

Da den københavnske lærerinde Emmy Bendixen i 1929 fik øje på denne skønne kystgrund nær Kikhavn, gik der ikke lang tid, før hun havde betalt de 2.000 kroner, som matriklen dengang stod i. Godt et år senere var det smukke, lyserøde sommerhus færdigopført og kunne tilbyde fred, ro og en enestående panoramaudsigt langs kysten – i begge retninger.

I dag står det charmerende, historierige hus som et stemningsfuldt og velbevaret vidnesbyrd om en tid, hvor byfolket ”tog på landet” om sommeren. Det er næppe svært at forestille sig, hvorfor Emmy Bendixen og familien valgte at tage netop herud. Her kan man som noget højst usædvanligt opleve solen stå op over havet om morgenen for siden om aftenen igen at gå ned bag bølgerne i den evigt omskiftelige horisont. 

Malerisk naturudsigt i alle retninger

Mod syd er der kig til skovens høje trækroner. Mod vest er der en storslået udsigt til Sjællands Odde, og mod øst ligger Tisvildes skovklædte skrænter. Kullens klippekyst kan anes mod nordøst, og stiknord kan man se Hesselø og på stille dage være heldig at se en gruppe marsvin, som er trukket ind mod stranden. Ofte gør små fiskekuttere dem selskab i de tidlige morgentimer. Lyset i området har gennem årene inspireret og tiltrukket et bredt spænd af kunstmalere. Det var da også netop en maler og arkitekt ved navn Sigurd Schou, som blev valgt til at tegne feriehuset. 

Hans kunstneriske præg skinner stadig igennem den dag i dag, hvor bygningen udefra gør sig bemærket ved sin på samme tid i øjenfaldende og harmoniske farve og ved sin billedskønne beliggenhed direkte til de brusende bølger. Indenfor er det især den maleriske udsigt fra alle rum, det smukke, høje træloft i stueetagen og mange, små, charmerende detaljer, som stjæler opmærksomheden.

Ferieresidens for fem generationer

Siden feriehuset stod færdigopført i 1930 har fem generationer tilbragt deres sommerferier her – med sol, badeture og lange, lyse sommernætter på terrassen mellem hybenroserne. I 1996 gennemgik huset en grundig modernisering, og siden er der taget nænsom hånd om det med blandt andet et nyt køkken og nye, koblede trelagsvinduer med rustfrie stålbeslag, som blev isat i 2013. 

Sommerhuset rummer 129 indbydende og højloftede kvadratmeter, som fordeler sig over halvandet plan og alle kan opvarmes ved en moderne, fjernstyret varmepumpe. Stuen kan desuden præsentere en smuk, gammel brændeovn, som man kan varme sig omkring i eksempelvis jule- og efterårsferier. Her er endvidere et udhus på 12 kvadratmeter, som blev bygget samtidig med huset. Alt er fortsat holdt tro mod stedets oprindelige ånd. Det gælder blandt andet køkkenet fra 2013, som har vitrineskabe, hvide fyldningslåger og runde porcelænsgreb. Samme greb kan findes i husets primære badeværelse, hvor der er både gulvvarme og vaskemaskine.

Smukke, originale trælofter

Der er blotlagte loftsbjælker på begge etager, som bindes sammen af en elegant kvartsvingstrappe fra Trip Trap.

I stueetagen er der adgang via en mindre entré. Køkken, opholdsstue og spisestue hænger sammen, og fra opholdsstuen er der adgang via et par franske døre til en veranda, som vender mod havet. Fra verandaen fører en terrassedør til haven. Med denne dør åben er der en enestående udsigt mod kyststrækningen mod øst. I stueetagen ligger også et gæsteværelse. 

Første sal har et stort opholdsrum, en hyggelig hems med to sovepladser og et stort soveværelse med en vidunderlig udsigt mod øst og dejlig morgensol.

På begge etager er der mulighed for at ændre rumopdelingen til endnu et par værelser.

Have med hybenroser og hurtig adgang til strand

Haven omgives af høje hybenroser, som skaber godt med læ på den runde fliseterrasse, der ligger helt ugeneret nede ved vandet. Denne bliver hurtigt behageligt lun og har fået tilnavnet ”Gryden”. Her kan man fra forår til efterår sidde i solen og nyde den friske havluft med lyden af bølger og fuglesang i baggrunden. Der er et rigt fugleliv i området med havørne og trækflokke af blandt andet edderfugle og gæs, der kan ses flyve over huset.

Plænen er stor og åben med god plads til børnenes leg og en gang kroket. Med roserne kan der endvidere let skabes flere små hyggekroge rundt omkring. En sti fører fra plænen, gennem hybenroserne og til stranden, hvor man kan hoppe direkte i bølgerne. Der er desuden blot få minutters gang til en bred, børnevenlig sandstrand mod øst og ligeledes mod vest. Fra haven er der direkte adgang til endnu et badeværelse, så sand og saltvand hurtigt kan skylles af efter en tur i havet. 

Gåafstand langs kysten til Hundested og Knud Rasmussens hus

Går man i stedet mod vest, vil man først passere Kikhavns gamle fiskerleje, derefter de smukke bakker hvorfra der er en storslået udsigt, og siden polarfarer Knud Rasmussens hus, som i dag er omdannet til museum. Derefter når man til Hundested. Emmy Bendixens mand Ole Bendixen var i sin tid på Grønlandsekspedition med netop Knud Rasmussen – så måske var det ham, der dengang fik familien til at se mod netop dette område.

I Hundested kan man indtage brunch, frokost eller aftensmad, der er masser af café og restaurantmuligheder.Man kan gå i den reetablerede biograf eller kigge nærmere på noget af det kunsthåndværk, som havnen er kendt for blandt andet glaspusteriet og Egeværk. Bagefter kan man gå tilbage til huset langs vandet. Holder man af at cykle, kan man endvidere glæde sig til at køre på oplevelse i landskabet, der er rigt på lange, smukke ruter gennem marker og skov – og med flere dejlige kig til Kattegat.

Afstand til ...

 • Havet30 sekunder
 • Hundested5 minutter
 • Spodsbjergs Fyr7 minutter
 • Ullerup Skov4 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Wøhlk

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser