Boholmsvej 19, 3250 Gilleleje

Stort fritidshus nær vandet i Gilleleje - rigt på historie

Der kan være en helt særlig atmosfære i gamle, velholdte murstenshuse som dette - der tilmed ligger for enden af en stille vej nær vandet i Gilleleje og har status af fritidshus. Og ejendommen byder da også på flere historiske og stemningsfulde detaljer, som man først vil opdage lidt efter lidt, og som giver stedet sin helt egen sjæl og charme. 

Originale loftsmalerier og gamle kirkeglasruder

I opholdsstuens loft kan man eksempelvis se nogle smukt malede tidsler mellem de blotlagte loftsbjælker. Loftet har set sådan ud, siden huset blev opført i 1916. Og i trappetårnets vinduesparti vil man opdage to gamle kirkeglasruder med farvede motiver, der giver et malerisk lysindfald, når solen står direkte på om morgenen og formiddagen. 

Udsigt til Kullen

Samtidig bidrager havudsigten til husets atmosfære. Udsigten kan nydes fra både stue, udestue, master bedroom og havens let hævede stenterrasse - men den er nok særligt skøn fra det store og meget anvendelige loftsrum, der blandt andet har Dinesen-gulve og et fint indbygget skrivebord. Herfra kan man kan se hele vejen til Kullen i Sverige og til Gribskov mod syd.

Stor have med tennisbane

Ejendommen kan desuden præsentere en stor have med flere hyggelige og ugenerede solkroge samt en åben plæne og en tennisbane, hvor formen kan holdes ved lige. For enden af haven mod nord er der Gilbjerstien med den fredede udsigt og derfra er der trin ned til stranden. Her kan man spadsere til på få minutter.

Mulighed for helårsbeboelse

Fritidshuset rummer 205 kvadratmeter fordelt over to plan plus det glimrende loftsrum og en udestue på 26 kvadratmeter, der ligesom den resterende del af huset er så rigeligt isoleret til, at den sagtens kan benyttes om vinteren også. Er man pensionist, er der mulighed for helårsbeboelse på adressen. 

Høj, gammel udsigtspavillon

Alt står helt klar til indflytning. Det gælder i fritidshuset, og det gælder i den gamle træpavillon, der ligger for enden af haven, ned mod vandet. Den blev opført i 1916, på samme tid som huset, og fik nyt, brandsikret stråtag i 2015, hvor der ligeledes blev efterisoleret på loftet. 

Pavillonen byder på to etager, hvoraf den nederste har gulvvarme og rummer et badeværelse plus et godt disponibelt rum. På overetagen er der et stort udsigtsrum med pejs. I 1930’erne og 40’erne trak mændene sig tilbage hertil, når maden var blevet indtaget, og fik kaffe og cognac serveret af husholdersken.

Fem ejere på 100 år

I de lidt over 100 år, som ejendommen har stået her, har den kun haft fem forskellige ejere. Det er med andre ord et sted, som man nemt bliver så glad for, at man kun nødigt vil af med det igen. De nuværende ejere har haft det siden 1993 og fik blandt andet opført garagen i 2002. Den tæller 64 kvadratmeter med en elektrisk dobbeltport og et stort, opvarmet værkstedsrum.

God plads til gæsterne

Med fem værelser, tre badeværelser og den gode overetage er der rig mulighed for at invitere venner og familie forbi på weekendophold. Og både i havestuen og den højloftede opholdsstue, er der rigeligt med plads til gæsterne. Opholdsstuen har blandt andet høje vægpaneler hele vejen rundt samt indbyggede vitrineskabe og en svensk kakkelovn.   

Udestuen er desuden dejligt lys, og i køkkenet er der glimrende arbejdsforhold med blandt andet indbygget kaffemaskine, stort køle- og fryseskab samt godt med bordplads på en lækker bordplade i lys granit. Her er endvidere ovenlysvinduer, der sikrer et behageligt lysindfald.

Et hyggeligt liv året rundt

Om sommeren kan de store familiefrokoster oplagt rykkes ud i haven. Og når der er slået mave, kan selskabet spadsere det lille kvarter til Gilbjerghoveds smukke natur mod vest eller til Gillelejes stemningsfulde havnemiljø og livlige hovedgade mod øst. Her er både bager, slagter, biograf, flere gode caféer og et rigt butiksudvalg. Og i løbet af året er der mange hyggelige arrangementer som havnefesterne, Gilleleje Festival og i december, hvor julemanden hvert år kommer sejlende dertil. 

 • Garage 64 m²
 • Udestue 26 m²

Afstand til ...

 • Egen tennisbane½ minut
 • Gilleleje Havn6 minutter
 • København54 minutter
 • Stranden2 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Wøhlk

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser