Marselisvej 3, Marseliskvarteret, 8000 Aarhus C

Klassisk storvilla med moderne anstrøg i Aarhus C Marseliskvarter

På Marselisvej 3 i Aarhuskvarteret af samme navn står denne på alle måder fremragende villa, hvor klassiske og oprindelige detaljer blander sig med mere moderne elementer fra en flot renovering. Arkitekt Egil Fischer har tegnet og fået villaen opført i forbindelse med Landsudstillingen i 1909. Stilen er utvetydigt eksklusiv med blandt andet smukke gulve, imponerende lysindfald og nøje udvalgte materialer, som på fineste vis understøtter den fortrinlige æstetik. Haven er anlagt, så villaens herskabelige noter også genfindes der, og endelig er der beliggenheden, som kombinerer korte afstande til byen mod nord og de berømte skove mod syd.

Et utrætteligt fokus på detaljer og kvalitet

Det flotte, sortglaserede tegltag er fra 2017, og det samme gælder for vinduerne på førstesalen, men det er også mere eller mindre de eneste elementer, der ikke er fra 2021. Sidstnævnte år undergik ejendommen nemlig en gennemgribende renovering, der strakte sig fra kælder til kvist med alt fra el og vvs til vinduer i stueplan og kælder samt interiør i de indre rammer. Facaden på huset og de to garager er tilsvarende lavet med netpuds, og ydermere er skorstenen fornyet. Bemærk også zinktagrenderne og de zinkinddækkede kviste. Et enkelt, buet vindue står originalt tilbage og minder om de historiske vingesus.

Netop sjælen og charmen er bibeholdt på elegant vis, hvor de massive sildebensgulve trækker toner til den herskabelige elegance sammen med radiatorskjulerne, stuk og loftrosetter. Disse elementer springer straks i øjnene i stueplanets opholdsmiljø, som udgøres af køkken-alrummet med en stue på hver side. Den sydvestvendte stue gøres fornøjelig af de to buede kviste og brændeovnen, mens stuen i den modsatte ende byder på sprossede terrassedøre. Køkkenet troner i absolut lækker stil med elementer fra snedkerfirmaet Sig i Aarhus. De fingertappede fronter akkompagneres af slanke Corian-bordplader, og vasken er i messing, således den matcher Quookeren, der er en 5-i-1-udgave. Kogepladen er med to gasblus og to zoner med induktion. Videre tilstøder et grovkøkken, og endelig fuldendes etagen af et gæstetoilet.

På første sal forefindes fem værelser, hvoraf to er i forlængelse af hinanden. Ét af disse har udgang til altanen. Et andet værelse har et walk-in-closet, og derudover byder etagen på to badeværelser. Det ene badeværelse er med både kar og bruseniche, mens de begge prydes af armatur fra Vola, og det gælder i øvrigt også for badeværelset i kælderen. Fra et af værelserne på første salen er der opgang til en stor, anvendelig hems, der kan agere enten legeværelse, kontor, opbevaring eller lignende.

I kælderen er der 2,4 meter til loftet, da den er udgravet og har fået indlagt gulvvarme ligesom de øvrige etager. Således er arealet særdeles anvendeligt, da der også er lyst og en gennemgående lækker stil med eksempelvis sildebensgulvet og de smukke fliser. De disponible rum kan dermed tjene et væld af formål, hvor man eksempelvis tidligere har udnyttet dem til fitnessrum og kontor.

Ejendommen har genvæksanlæg i både stueetagen, på første salen og i kælderen.

Ekstra plads og en fortsættelse af stemningen

Haven emmer af en frodig og opvokset charme, hvor frugttræer og prydende beplantning præger arealet. Der er desuden flere herlige terrassemiljøer, og det ene beriges af et vandspejl, mens et andet gøres tiltalende af den store markise, som skærmer for aftenduggen. Foruden de store terrassemiljøer i forbindelse med huset er der også stemningsfulde krinkelkroge rundt omkring i haven. Den ene garage har to porte, og samlet set er der god plads at folde diverse projekter ud her såvel som rum til biler. Ejendommen er indhegnet med elporte med koder.

En ekstraordinær kombination

Marseliskvarteret er ikke uden årsag populært, for her opnår man en ganske særlig blanding mellem by og natur. Man bosætter sig nemlig i Aarhus C med gåafstand til bymidtens kulturliv, kaffebarer og shoppingmuligheder, mens man samtidig får en villa med regulær have. Bylivets puls vælges således til og fra, for i modsatte retning er det naturen, der folder sig ud. Marselisskovenes imponerende rækkevidde tilgodeser afkobling såvel som aktiviteter, og mod sydøst er det Tangkrogen og havet, der dukker op. For at fuldende det hele bemærkes også gåafstanden til Forældreskolen Aarhus, daginstitution og indkøb, ligesom der er idrætshal og svømmestadion inden for 900 meter.

Afstand til ...

 • Aarhus C5 minutter
 • Banegården5 minutter
 • Mindeparken4 minutter
 • Vandet4 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Torben Snedevind

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser