Pontoppidansvej 3, Lundum, 8700 Horsens

Et stykke af den danske kulturhistorie

Det er ikke et tilfælde, at adressen på denne store og charmerende ejendom hedder Pontoppidansvej 3. Den tidligere præstegård er nemlig opført af Pontoppidan-familien, og man fornemmer de historiske vingeslag i hver en krog. Huset bugner af særlige finesser, og dertil ligger det på godt halvanden hektar grund, der blandt andet består af skov, som er vokset vildt op omkring en tidligere park. Placeringen i Lundum sikrer den landlige idyl, mens der på samme tid let opnås forbindelse til indkøb, skoler og mere til i eksempelvis Lund, Østbirk eller Egebjerg.

Originale detaljer i samspil med moderniseringer

Siden overtagelsen i 2018 er huset nænsomt renoveret flere steder, hvor man konstant har haft en nøje fokusering på at bevare den historiske, oprindelige æstetik. Udefra slås tonen an med de originale vinduer, den smukke hoveddør malet med Farrow and Ball og de betagende forsatsrammer, som er udført med detaljer passende til boligens periode. Den latinske inskription med undertegnelsen Pontoppidan gør baggrundshistorien endnu mere virkelig. Sydsidens vinduer er istandsat med linoliekit og -maling, og skorstenen har fået indvendig isokern i forbindelse med skift af pillefyret.

Indenfor bør man bemærke de gennemgående, originale fyrretræsgulve, som er slebet og sæbebehandlede, således det naturlige står tydeligt frem. Hertil supplerer de originale døre med håndtag nydeligt sammen med karmene, den rundede stuk og selvfølgelig loftshøjden. Videre har man skiftet køkkenet i stueplan, som foruden de tidløse elementer er blevet beriget med et sildebensgulv. Gulvet er desuden skiftet på førstesalens badeværelse, hvor de diagonale, skakternede klinker sammen med badekaret på løvefødder leder tankerne mod badehotellet.

Plads til mange muligheder

Den tidligere præstebolig byder på hele 390 boligkvadratmeter og hertil 80 kvadratmeter kælder. Hjemmet indeholder sågar to køkkener, så det er tilmed muligt at udleve drømmen om at have flergenerationskollektiv, og ellers kommer flere andre løsninger let på tale.

Det er stueplanets køkken, der senest er renoveret, og det tilstøder de to sammenhængende stuer. Endvidere byder etagen på tre værelser, et viktualierum og et badeværelse med bruseniche. I hallen er der adgang til et gæstetoilet, og ellers leder trappen videre op til første sal. Heroppe er køkkenet i direkte forbindelse med den imponerende stue, der giver et sug i maven takket være ovenlysvinduerne og de fritlagte hanebånd. Yderligere gives to værelser og det istandsatte badeværelse med kar.

Med godt halvanden hektar jord må mulighederne siges at fortsætte udenfor, idet plads ingenlunde er en begrænsning. Nærmest huset er der terrasse og have, mens skoven bestemt også skaber blikfang. De høje, ranke træer er vokset op midt i en park, og sidstnævnte afslører sig selv i form af et væld af smukke og anderledes blomster, der pibler frem, når foråret melder sin ankomst. Den romantiske stemning præger med andre ord både de ydre og de indre rammer.

Naturen, roen og alt det nemme

Lundum omgives af naturområder såsom den nærliggende lystfiskersø, de åbne vidder og skovene. Idyllen er nærmest til at tage og føle på, og som en dejlig bonus er det samtidig let at komme til alt det praktiske. Fra landsbyen er der nemlig stikveje til Lund, Østbirk og Egebjerg, der alle tilbyder indkøbsmuligheder, og vil man til større bymiljø, er der blot omtrent et kvarters kørsel til Horsens, mens Aarhus C nås på cirka en halv time. Endelig tilgås motorvejen på fem minutter.

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Niels Kristian Helbo Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser