Frederiksgade 72A, 3. TV., Jyllandsgården, 8000 Aarhus C

Stilfuld lejlighed i det inderste Aarhus

På en historisk prominent adresse midt i Aarhus findes denne indbydende lejlighed. Den moderne bolig ligger i Jyllandsgården, som indtil midten af 1960’erne husede redaktion og trykkeri for Jyllands-Posten. I dag består den delvist af eksklusive lejligheder som denne. Arealet er fordelt på to af ejendommens øverste etager og allokeret til henholdsvis køkken-alrum og stue i åben forbindelse, tre værelser, et badeværelse samt to solrige tagterrasser.

Storbyens hjerte

Frederiksgade emmer af storbyens højstemte atmosfære. Her tilgår man nemt udsøgte spisesteder og specialforretninger, ligesom alle øvrige fornødenheder ligger i gåafstand fra Jyllandsgården. Aarhus’ imponerende arkitektur og alsidige kulturliv er tæt knyttet til adressen, hvor særligt kunstmuseet ARoS, Musikhuset og Aarhus Rådhus træder frem i bybilledet. Hertil hører grønne oaser i kraft af de omgivende parker.

Aarhus Å løber ligeledes gennem Midtbyen og ledsages af talrige caféer, restauranter, barer og natklubber. Følger man Åboulevarden gennem Indre By, kommer man til Aarhus Havn, hvis ikke man fristes til at søge i modsatte retning til naturskønne områder ved Brabrand Sø.

Ikoniske rammer

Jyllandsgården er opført i 1910 og skiller sig ud blandt byens etageejendomme, idet bygningen gemmer på en kontrastfyldt historie med foretagsom nyhedsjournalistik såvel som rockkoncerter og diskoteksmiljø. 

Levn fra den omtrent 50 år lange periode, hvor Jyllandsgården udgjorde domicil for Jyllands-Posten, bemærkes i den brostensbelagte gård bag den hvælvede port. Væggene herinde er dekoreret af trykte avisforsider med verdenshistoriens største begivenheder, som naturligvis er udgivet af Jyllands-Posten gennem tiden. Bygningen har endvidere et klassisk udtryk med hvide sprossevinduer, sirlige udskæringer, volutter og øvrige fine detaljer fra fordums tid.

Efter et halvt århundredes medieproduktion indtog diskotekter og spillesteder rødstensbygningen for en tid, indtil den i 2007 delvist blev omdannet fra erhverv til beboelse. 

Rene linjer

Lejligheden udgør to af ejendommens øverste etager, hvor nutidens moderne stil præger æstetikken. Køkken-alrummet fremtræder som boligens primære opholdsmiljø, hvor der i forlængelse er rum til dagligstue og spisestue i tilknytning til den integrerede brændeovn. Det stilrene snedkerkøkken er designet med hvide, grebsfrie fronter og bordplader af henholdsvis sort granit og mørkolieret egetræ. De gennemgående plankegulve er tilsvarende af egetræ, som imidlertid er lyse og således komplementerer lysindfaldet fra de store vinduespartier. Herigennem løftes sløret tillige for en tagterrasse, der vender mod den fredelige og rolige gård. 

I underetagen er der derudover et soveværelse og et badeværelse med lignende snedkereret møblement som i køkkenet. Der er gulvvarme overalt på denne etage. Loftetagen indeholder to værelser, der adskilles af matterede glasvægge. Der er plads til opbevaring i skunken samt i et disponibelt rum under trappen. Fra et af værelserne er der dør ud til yderligere en tagterrasse. Endelig tilgodeses man af en privat og aflåst parkeringsplads.

Afstand til ...

 • Aarhus Midtby1 minut
 • AROS4 minutter
 • Musikhuset4 minutter
 • Restauranter1 minut

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Torben Snedevind

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser