Rouloen 30, Egå, 8250 Egå

Friis & Moltke-villa med udsigt til Kaløvig

Hævet knap 13 meter over havets overflade står dette klassiske Friis & Moltke-hus, der endnu 50 år efter opførelsen i 1970 fremstår med de to navnkundige arkitekters karakteristiske særpræg. Villaen er de seneste år restaureret i respekt for netop det oprindelige udtryk. Det i forvejen høje niveau forbedres kun yderligere af den flotte beliggenhed i Egå med udsigt til Kaløvig og Aarhusbugten.

En attraktiv beliggenhed

Den høje placering i landskabet danner grundlaget for den fine udsigt. Mod nord kommer Egå Marina med de lange bådebroer, der i en vifte rager ud i vandet, til syne, og i samme retning kan man se op gennem det smalle stræde ved Skødshoved, som markerer overgangen fra bugt til vig. Længere mod syd ses det åbne hav, og ikke ret langt herfra ligger Vejlby-Risskov Strandpark. 

Adressen hedder Rouloen 30, og skønt huset ligger fredeligt i Egå med korte afstande til hverdagens fornødenheder, er der tilsvarende heller ikke langt til det absolutte centrum af Aarhus. De cirka ti kilometer kan tilbagelægges på rundt regnet et kvarter i bil, og hvad angår flotte naturarealer, er man selvsagt tæt på kysten, mens også landskaberne vest for Egå, hvor blandt andet Egå Engsø ligger, er tilgængelige.

Nænsomt restaureret

I løbet af de forgangne år har ejendommen undergået en omfattende istandsættelse, der inde såvel som ude har efterladt sine tydelige spor. Villaen blev i 2009 forsynet med et engoberet tegltag, der får følgeskab af de grårøde mursten og hvidt træværk ved udhænget. I 2016 er træ/alu-vinduer installeret i værelserne mod gårdhaven, og året efter udskiftede man indgangspartiet mod Rouloen.

Det er imidlertid så sent som i 2019 og frem, at restaureringsarbejdet for alvor har taget fart. Her har man blandt andet udført malerarbejde, pudset vægge, opsat og fuldspartlet gipslofter, afslebet og lakeret egetræsgulve og poleret de smukke marmorgulve. Bryggerset er totalrenoveret, og derudover er huset blev udstyret med energirigtige LED-spots. Solcelleanlægget på den sydvendte tagflade bidrager i kombination med sidstnævnte til en lav elregning.

Friis og Moltkes fingeraftryk

Det er særligt, når man kommer inden døre, at arkitekternes unikke stil træder frem. Stilen er undertiden kaldt for brutalisme på grund af det ufravigelige fokus på funktionaliteten. I det store opholdsrum, hvor det hvide højglanskøkken er etableret i den ene ende, bemærkes brede vinduespartier fra gulv til loft, hvorved rå mængder sollys kommer ind og udsigten bevares. I dagligstuesektionen er der en åben pejs, og i forlængelse af køkkenet ligger bryggerset.

Det resterende af etagen indeholder tre værelser, hvoraf det ene har tilknyttet eget badeværelse. Ved entréen ses yderligere et badeværelse, og i kælderen råder man over ikke færre end fem disponible rum. I hele boligen er materialerne ensartede, og i særdeleshed underbygges arkitekturen af de rå murstensvægge.

På sydsiden af villaen er der anlagt en gårdhave, der tilgås fra dagligstuen, og på modsatte side af stuerne ses en fliseterrasse i samme bredde som huset. Fortil findes en garage med højt til loftet og tilhørende loftsrum.

Afstand til ...

 • Aarhus C15 minutter
 • Djurslandsmotorvejen 5 minutter
 • Egå Marina 0 minutter
 • Havet0 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Thomas Langberg Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser