Niels W. Gades Vej 5, Komponistkvarteret, 8000 Aarhus C

Tidligere kunstnerejendom med historisk dybde

Gennem de seneste 100 år har denne rummelige ejendom dannet inspiration for flere højt profilerede kunstnere, der i årenes løb har sat deres aftryk på huset. Dette fremstår som supplement til byggestilens oprindelige arkitektur og æstetiske kvalitet. Fra huset og den fuldkommen ugeneret private have er der udsigt over Aarhus Bugt. 

Velbevarede detaljer

Ejendommen er bygget i 1907 med patriciervillaens kendetegn. Den fireetagers, rummelige bolig er således opført med kvalitetsmaterialer, og eksteriøret består af en pudset facade samt et glaseret tegltag med kobber nedløbsrør og indækninger. Indenfor er flere andre dekorationer med til at understrege bygningens alder og pragt såsom hallens svungne gelænder med udskårne balustre, sisalløber på trappen og vægpaneler. Dertil kan nævnes kvadratparket, stuk og armaturer fra TONI i flere rum. Bemærk også terrazzogulvets syvtakkede stjerner, der er forbundet til en dansk musiker.   

Boligen er løbende renoveret. Senest er der i perioden 2019-2020 lavet ny sokkel og istandsættelser af kælderen med eksempelvis nyt køkken og gulvvarme. Kælderen er inddelt i syv disponible rum foruden det førnævnte køkken, et badeværelse og et toilet. 

Stueetagen udgør køkken, tre stuer, et værelse, to badeværelser og en højloftet vinterhave med indlagt vandbaseret varme i terrassegulvet samt to dobbelt terrassedøre. Dertil kommer både en første sal og en tagetage, som samlet set har ni værelser, to badeværelser og to køkkener. Det ene af disse er kombineret med en stue, og endelig er der også en altan. I stueplanet samt på første og anden sal er loftshøjden bemærkelsesværdig, og øverst oppe er de eksponerede hanebånd et markant karaktertræk.  

Foruden de mange originale detaljer er der et kunstnerisk islæt. Adressen er opkaldt efter komponisten Niels W. Gade, der levede i 1800-tallet og havde en fremtrædende rolle i romantikken og i opbygningen af det danske musikliv. Derfor er det også passende, at det er et hus på denne vej, at danske kunstnere har præget det faste interiør. Blandt andet er der indridset digte i en rude, mens andre vinduer er blevet til malerier.  

Tæt på kysten

Vandudsigt er især havens fortrin, selvom det også kan opleves fra husets østlige og sydvendte rum. Grunden har 2.085 kvadratmeter, der primært består af et flisebelagt terrassemiljø og frodige, grønne arealer med træer, beplantning og græs. Dette er foruden en garage fra 2017, ny kælder og indgang anlagt i 2018 og bassiner til regnvandsopsamling fra 2019-2020. 

Nærområdet er præget af natur med kyststrækningen inden for gåafstand. Derudover er matriklen placeret mellem Aarhus centrum, Marselisborg Mindepark, Tangkrogene og Marselisborgskovene. Sidstnævnte er en populær destination til friluftsaktiviteter såsom cykling og motionsløb. 

Hverdagens fornødenheder ligger inden for kort afstand, hvor den nærmeste skole, Rudolf Steiner-Skolen, kan nås til fods. Det samme kan siges om Rudolf Steiner Børnehaven Solhjem. Inden for halvanden til to kilometer kan man foretage indkøb, og knap 500 meter længere væk ligger Aarhus Hovedbanegård samt byens mange tilbud af kultur, madsteder og shopping. 

 • Udestue 10 m²

Afstand til ...

 • Aarhus Bugt3 min. gang
 • Aarhus C10 min. på cykel
 • Mindeparken1 min. gang
 • Tivoli Friheden4 min. på cykel

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Torben Snedevind

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser