Solgt

Strandvejen 128, Komponistkvarteret, 8000 Aarhus C

Pragtfuld og historisk villa med en fantastisk beliggenhed og udsigt til Aarhusbugten

I årene efter Landsudstillingen i Aarhus skød flere arkitekttegnede villaer op i området ved Marselisskovene lidt syd for byens absolutte centrum, og som led i denne bevægelse lod Oscar Thorsen, søn af grundlæggeren af Thorsens Møbeletablissement, den markante villa på Strandvejen 128 opføre for omtrent 100 år siden. Tegningerne til villaen stod Københavnerarkitekten Carl Thonning for, og resultatet blev en spektakulær ejendom med tydelig reference til sydeuropæisk arkitektur, der kombineres med en eftertragtet adresse, hvor havudsigten er storslået og imponerende. Velkommen til Søvang.

Vand, skov og by

Hvad angår beliggenheden er dét at bo midt mellem vand, by, skov og park, hvad der gør denne beliggenhed til noget helt særligt. Først og fremmest og suverænt mest iøjnefaldende er naturligvis det ugenerede panorama mod øst. Aarhusbugtens vand med krystalklart badevand både sommer og vinter er blot 50 meter fra huset, og længst væk ses i klart vejr både Samsø og Tunø. På mellemdistancerne er det i stedet Mols og fyret på Sletterhage, der toner frem, mens blikket i retning mod midtbyen støder på det altid travle havnemiljø. 

Dernæst er værd at nævne den nære beliggenhed ved Marselisskovene mod syd, Mindeparken mod vest og byens utallige muligheder mod nord. Herunder kan nævnes specialforretninger og velrenommerede spisesteder i egenskab af eksempelvis Thors Mølle, Varne Palæet og Restaurant Frederikshøj. På trods af de mange faciliteter, der så afgjort ikke er udtømmende beskrevet her, vil man opleve en behagelig ro i nærmiljøet.

Er man til gå- eller løbeture i det fri, får man her en helt optimal beliggenhed, hvor man kan tilpasse rutens længde og indhold efter humør. En frisk løbetur ved vandet, en slentrende gåtur i Marselisborg Dyrehave eller et besøg i Dronningens Have er bare nogle af de muligheder, der byder sig omkring adressen. 

Arkitekturen og den forbløffende detaljerigdom

Allerede fra facaden opleves den omhu og detaljeomsorg, der er lagt i huset. De hvide, pudsede mure ledsages af dekorative buer over vinduerne, smukke gesimser under tagrenderne, og øverst understreges den klassiske æstetik af et rustrødt tegltag fra 2011. Det er imidlertid den nærmest kvadratiske udformning af husets grundplan, der skaber harmonien mellem netop boligen og grunden - også dén er næsten geometrisk kvadratisk.

Inden døre fortsættes den høje standard, og endnu engang er det nødvendigt at henlede opmærksomheden til husets opførelse i 1920. I de tre stuer, i hallen og ved trappeopgangen til første sal er det en af datidens kendte billedhuggere, Elias Ølsgaard, der forestod stukkaturen. Han er mest kendt for værket “Pan” men har tillige udført stuklofter på blandt andet Marselisborg Slot ikke så langt herfra.

Ølsgaards smukke arbejder på Strandvejen 128 suppleres af de originale plankegulve af Pommersk fyr, mens man tilsvarende ved indgangspartiet kan tage den oprindelige og sirligt udskårne mahognidør i øjesyn. Denne smukke hoveddør blev allerede erhvervet ved nedbrydning af Landsudstillingen ca. ti år før opførelsen af ejendommen - med henblik på at inddrage den i byggeriet.

Huset og haven

Hjemmet udfolder sig over 260 beboelseskvadratmeter, og dertil kommer yderligere kælderens 120 kvadratmeter. I stueplan indledes det hele af den førnævnte hall, og etagen består herudover af de tre stuer en suite, en mindre baggang, en udestue og et anseeligt køkken med moderne faciliteter. Det kan i forhold til udsigtens høje kvalitet anføres, at køkkenet er husets eneste rum, hvorfra den ikke kan nydes. 

Stueplanet afrundes af et gæstetoilet, og på førstesalen venter yderligere fire værelser, det gamle pigekammer samt et badeværelse med dobbeltvask og bruseniche. Fra de to største værelser er der udgang til en østvendt altan. Øverst oppe på anden sal råder man over ét stort, fremragende rum, hvor fritlagte dele af tagkonstruktionen udgør en væsentlig del af æstetikken. Kælderen indeholder tre disponible rum, et bryggers og et toilet.

Udenfor indrammes den store grund på knap 1.400 kvadratmeter af veltrimmede hække, og i haven er stilen holdt parklignende med anseelige græsarealer og gamle, krogede træer. Grunden ligger højt i forhold til det omkringliggende, hvilket fungerer som et naturligt støjværn og sikrer mod indkig. Slutteligt er der på grunden opført en moderne isoleret dobbeltgarage.

Afstand til ...

 • Aarhus Banegård10 minutter
 • Mindeparken1 minut
 • StrandenUdenfor døren
 • Tivoli4 minutter

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser