Lægdsgårdsvej 1, 7430 Ikast

En tidligere skole ud til åbne marker i Ikast

Modsætninger mødes, og når det kommer til dette hjem, sker det i forrygende harmoni. Ejendommen er oprindeligt en skole fra 1883, der lidt efter sin lukning blev totalrenoveret i 1965 med løbende vedligehold og moderniseringer siden. Således får man både historie og moderne komfort her, ligesom beliggenheden præsenterer det bedste fra to verdener med idylliske omgivelser og nærhed til byen på én og samme tid.

Charmerende løsninger og høj kvalitet

Den gamle Fonnesbæk Skole præsenterer sig udefra med solgul facade, mørke vinduesrammer og et stråtag med kviste, der understreger stedets sjæl. Under renoveringen har man værnet om dén varme og glød, som kendetegner hjemmet, ligesom opdateringerne har sikret et retrolook med materialer af høj kvalitet, der netop efterspørges i dag. Det hele emmer af en forståelse for rummene, hvilket kan tilskrives, at det er en lokal arkitekt, der har stået for ombygningen.

Et eksempel på de fine detaljer fremhæves eksempelvis i vindueskarmene, hvor man finder sort Lapland-skifer. Herlighederne fortsætter i den imponerende stue, der tidligere bød på indgangen til skolestuen. Nu besidder miljøet en helt forrygende rumfornemmelse med loftshøjden på lige over 5,3 meter, og ludbehandlede fyrretræsbjælker strækker sig ranke i siderne. Centralt på endevæggen troner pejsen, som er beklædt med eksklusiv, håndlavet Altaskifer, og gulvet prydes af Ølandsfliser med varme under. Enkelte trin leder til alrummet og skaber et herligt flow i hjemmet.

Man har bibeholdt et sansende fokus på naturmaterialer med valget af marmorbordplader i alle badeværelser og køkkenet. Sidstnævnte suppleres af lyse, udskårne elementer i samspil med vitrineskabe, mens begge badeværelser har bruseniche. Etagen fuldendes af et værelse, og der findes yderligere to på førstesalen, det ene med altan. Øverste etage byder desuden ind med et badeværelse med kar, og så giver reposen et fortrinligt syn over stuen. Det har været heroppe, at læreren havde hjemme, efter skoledagen var afsluttet.

Faciliteterne udendørs

Garagebygningen med tilhørende bryggers matcher villaens stil, mens man i 2011 har tilføjet et imponerende atelier med et overordentligt stort fokus på lys og luft. Dette skyldes blandt andet en kombination mellem, at akustikloftet er ført til kip med over fire meter til tops og de fantastiske vinduespartier, som eksempelvis ses i taget og i gavlen. Vinduespartiet i gavlen giver samtidig udgang og kig til haven, således changerende årstider kommer i spil og trækkes helt ind i rummet.

Den 5.103 kvadratmeter store grund omkranses af et to meter højt dyrehegn og byder desuden på tiltalende rammer for ophold i det fri med omtrent 500 meter stisystem rundt på området. Stien leder forbi et væld af blomstrende beplantning såsom høje rhododendroner, mens man samtidig har givet plads og luft til naturen, således man nærmest vil få fornemmelsen af at bevæge sig gennem skov på nogle dele af arealet. Samspillet mellem denne dedikation til naturen og forbindelsen til de åbne marker resulterer i et meget rigt fugleliv på ejendommen med mange arter, der kigger forbi. Fasaner finder også vej, og hertil har man glæde af at studere sikavildtet, som passerer markerne.

Privat, naturskønt og samtidig bynært

Takket være den frodige beplantning er huset helt afskærmet, særligt om sommeren hvor forbipasserende nærmest ikke vil opdage, at der her findes et hjem. Denne forbindelse til naturen understreges af de nærliggende stisystemer, som fører til et stort, grønt parkområde med søer såvel som skovområder, således smukke rammer danner baggrund for spadsereture i det fri.

Afstand til ...

 • Århus 45 minutter
 • Brande 25 minutter
 • Herning 10 minutter
 • Indkøb5 minutter
 • Silkeborg 25 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Thomas Langberg Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser