Lysbrohøjen 28, 8600 Silkeborg

Særpræget villa i vidunderlige omgivelser

Den gyldne villa i Lysbro ved Silkeborg er nem at lade sig forføre af. Huset med den varme, okkergule facade, røde tegltag og hvidsprossede vinduer er anbragt midt i naturen, hvor højtragende kastanjetræer, rhododendron bede, en skovsø og piblende vandløb danner rammen om den særprægede bolig.

Villaen er bygget i 1932 af nuværende ejers morfar og er opført ud fra ønsket om at skabe et personligt hjem med en karakteristisk arkitektur, hvor høje gavle og et varmt farvevalg fremstår som særligt iøjnefaldende detaljer. Inspirationen til denne usædvanlige bolig kommer dels fra morfarens opvækst på Ærø, hvor de højgavlede huse finder udbredelse, og familien har sin afstamning, og dels fra morfarens rejser til det sydlige Europa, hvor han blev bekendt med Italiens farverige bygningskunst.

’Dette er ikke stedet for dovne sjæle.’

Dette er budskabet, løst oversat fra latin, der pryder husets hovedindgang og står mejslet ind i trærammen over den majestætiske fløjdør af massivt egetræ. Citatet ’Otiosis - locus - hic - non - est - discede – morator’ har oprindeligt stået over indgangen til en kro i oldtidsbyen Pompeii, og man har valgt at overlevere budskabet på indgangen til denne villa, som kendetegnende for villaen.

Lyst og lunt på Lysbrohøjen

Når man er færdig med at smile over den forstandige velkomsthilsen ved indgangspartiet, kan man træde indenfor i boligen og blive yderligere forført af den herskabelige hall, hvor der er højt til loftet med kig til førstesalen og en lunende pejs byder velkommen. De varme farver fra facaden viser sig også at have fået plads indenfor på vægpanelerne og på kvartsvingstrappens trædetaljer.

Villaens detaljerigdom fremgår også af de gennemgående gulve, hvoraf det første man støder på er de klassiske, skakternede fliser i hallen, som fører videre ud i køkkenet og også gentager sig i kælderen og på badeværelserne. Naturens træsorter åbenbarer sig i de resterende rum, hvor eksempelvis sildebensparket i massivt egetræ og canadisk Oregon Pine breder sig.

Ejendommens 373 kvadratmeter fordeler sig i to plan og byder på hele fire værelser og to badeværelser på 1. salen, og i stueetagen med et virkeligt stort køkken, en stor hall med gæstetoilet og garderobe. Stueetagen er karakteriseret af fire stuer en suite, og flere pejse er placeret i henholdsvis køkkenet, hallen og i en af stuerne. Fra de lyse stuer bliver man herudover mødt af den prægtige udsigt ud over havens naturmæssige mangfoldighed.

Udpræget anvendelighed

Foruden beboelsesarealet stiller villaen en fuldt udnyttet kælder på 174 kvadratmeter til rådighed. Kælderetagen er præget af praktiske anliggender med vaskerum, biofyr og opbevaring, men her er også plads til at opholde sig og udleve sine interesser eksempelvis i kælderens værksted eller i billardrummet. Derudover er kælderen forsynet med et dejligt badeværelse og to dejlige soveværelser, et viktualierum og et pulterrum og dertil et enkelt rum der er indrettet som vinkælder, således, at vinsamlingen kan oplagres under de rigtige betingelser.

Uden om ejendommen bidrager flere bygningsværker til, at man kan opbevare alt fra haveudstyr til brændestabler. Garagen yder bilen beskyttelse, og stalden, som på nuværende tidspunkt ikke finder anvendelse, muliggør hestehold for de hesteinteresserede. Landbrugsjorden på nabogrunden kan ligeledes være en mulighed for at få sine heste på fold. Der er også en stor garage til flere køretøjer og et godt hus til alle redskaberne.

Romantik og sanselighed i haven

Den velkomponerede villa ligger for sig selv i et udsøgt og ugeneret naturområde midt i ådalen og i forenelighed med den fredede skov med alle dens farver, der omgiver huset. Grunden på 6.898 kvadratmeter fremstår i harmonisk balance som værende både en sanselig naturgrund og en romantisk prydhave. I haven kan man lade blikket falde på det mangfoldige planteliv af eksempelvis velordnede rhododendronbuske og akacietræer, men også stengærdet, der strækker sig i haverummet midt for huset er iøjnefaldende og fremstår som et fundament for havens flisebelagte terrasseafsnit og en hyggelig petanquebane til fornøjelig adspredelse.

Det vilde dyreliv rumsterer ligeledes på grunden, og man kan derfor forvente at dele hjem med rådyr, egern, harer og fasaner, såvel som isfugle, musvåger og fiskehejre, der også jævnligt slår sine folder i naturen omkring villaen. 

Tæt på Silkeborgs seværdigheder

Det kan være svært at løsrive sig fra dette magiske sted, men bevæger man sig alligevel uden for hjemmet, er der mange ting at tage sig til. Silkeborg præsenterer sig blot fem kilometer fra ejendommen og tilbyder et bredt udvalg af seværdigheder som eksempelvis museet med Silkeborgs Asger Jorn, og man kan også sejle ad Gudenåen og Silkeborgsøerne med den fantastisk flotte natur ned til Himmelbjerget med hjuldamperen Hjejlen, som er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper i drift. Fra Silkeborg kan man tillige tilgå motorvejen til Århus og Herning på ingen tid.

 • Hestestald 34 m²
 • Garage 26 m²

Afstand til ...

 • Aarhus30 minutter
 • Herning 25 minutter
 • Indkøb5 minutter
 • Silkeborg C10 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Torben Snedevind

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser