Sønderborgvej 9, 8600 Silkeborg

Markant villa med suveræn udsigt og gennemførte detaljer på ca. 385 etagemeter

I den vestlige del af Silkeborg, nærmere bestemt Hvinningdal, finder man denne villa, der fra yderst til inderst er udført med en sand myriade af lækre løsninger og flotte detaljer i gedigne kvalitetsmaterialer. Arkitekten har på bedste vis formået at udnytte det naturlige lys ved at orientere de store glaspartier mod syd, og i samme bevægelse har man således elegant sørget for at inddrage udsigten over det kuperede landskab mod syd i helhedsoplevelsen. 

En ekstraordinær arkitektur

Allerede når man drejer fra Eidervej ind på Sønderborgvej, hvor villaen ligger som et af de sidste huse, møder man en pragtfuld flisebelægning med to rondeller. Også gadelamperne under de høje træer tilfører adgangsvejen noget særligt, og som man ankommer til matriklen fortsættes den fine stil med dekorativ flisebelægning på hele den store indkørsel. 

Mest iøjnefaldende er de to tårne og indgangspartiet, der med sine murede udsmykninger på de sekskantede facetter er med til at anskueliggøre den omtanke og mængden af finesser, som stedet byder på. De høje træer i baggrunden bidrager positivt til æstetikken, mens man fra den sydlige side vil bemærke et arkitektonisk stilskifte fra det lukkede, nærmest borgagtige til et dynamisk udtryk, hvor tegltagets og glasfladernes hældning giver indtryk af at korrespondere med terrænets skrånende karakter. Ejendommen bliver ligeledes fint oplyst om aftenen igennem de 42 udvendige lamper, som findes i bl.a. naturstensbede og lamperne kan tænde automatisk, når man passerer porten indtil ejendommen.

Midtfor ses udestuen og ruderne, bag hvilket det betragtelige aktivitetsrum med swimmingpool er arrangeret. Denne sektion vender stik syd, og på hver side heraf udspiller boligen i letvinklede fortsættelser, hvorved lysindfaldene og udsigten yderligere forbedres.

En spændende rumfordeling

Inden døre genfindes facadens mange fremspring i rummene, hvilket er en medvirkende faktor for, at boligen fremstår med en særegen planløsning. Centralt i hjemmet er to stuer med loft til kip placeret i forskudte niveauer, og den oplagte spisestue er endvidere i direkte forbindelse med køkkenet. Selve køkkenelementerne er gjort med hvide, enkle fronter, mens grå, nistrede klinker ses på gulvet. Herfra er der tillige adgang til et praktisk bryggers.

I den vestlige fløj finder man to værelser med anseelige hemse og et badeværelse. Man kan lukke af for de to værelser ved hjælp af en skydedør i stuen. Man kan benytte de to værelser som et hjemmekontor, da de har egen indgang. I den østlige del af huset har man ladet et kontor og den oplagte forældresuite installere. Denne har tilknyttet et walk-in-closet og et badeværelse med brus såvel som badekar. Det samlede beboelsesareal på 227 kvadratmeter medregner ikke udestuen, pool samt aktivitetsrum.

I kælderen, som ligger i parterre mod syd, venter et rum med egen indgang, en ekstraordinær flot vinkælder med murede hvælvinger og det store aktivitetsrum, hvor der er mulighed for billiard, bordtennis osv., og hvorfra en snoet trappe fører ned i poolen. Tilhørende poolarealet forefindes desuden separat toilet og bad samt en sauna. Det bør desuden bemærkes, at der i 2012 blev installeret et solcelleanlæg, og i 2013 blev en ny eltavle monteret. Samme år blev elkontakterne udskiftet.

Haven og beliggenheden

Vendt mod udsigten tilgodeses man af ikke mindre end fire terrasser. De to i stueplansniveau er udført i teaktræ som en videreførelse af udestuens gulv på hver side af selvsamme, og de resterende to gives i terræn med flisebelægninger. Haven prydes af blandt andet kraftige rhododendronhuske og en veltrimmet plæne. Ved alle bede er der etableret stensætninger, og ved indkørslen råder man over et garageanlæg bestående af en dobbeltgarage og en carport.

Lokalområdet kendetegnes ved den korte afstand til byens faciliteter i kombination med de naturskønne omgivelser. Tæt ved ligger en fremragende skole, indkøb og pasningstilbud, ligesom Hvinningdal byder på rigtig gode idrætsfaciliteter, hvor man for nuværende er ved at opføre yderligere en sportshal for at kunne dække den store efterspørgsel. Sammesteds bygges et multi- og fællesskabshus og en ny kirke, der forventes at stå færdig i hhv. 2021 og 2022. 

Køber har mulighed for at overtage en forsikringssum på kr. 47.662 til udbedring af trægulve i spisestuen.

Afstand til ...

 • Aarhus30 minutter
 • Indkøb2 minutter
 • Silkeborg C 3 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Thomas Langberg Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser