Tostrupvej 41A, Birgittelyst, 8800 Viborg

Flot ejendom syd for Viborg

Ejendommens areal kan justeres efter købers behov. Dog maksimalt 22HA. Kontakt ansvarlig mægler for yderligere information.

I udkanten af den lille landsby Birgittelyst omtrent syv kilometer syd for Viborg ligger denne imponerende ejendom, der præsenterer sig med en særegen, fremragende æstetik. I kraft af boligens og grundens størrelse samt de fine udbygninger gives væsentlige anvendelsesmuligheder for dyrehold, og beliggenheden forener på fineste vis nærhed til skønne naturområder med det praktisk bynære.

En stemningsfuld bolig

Huset er opført i år 1977, og allerede udefra vil man notere sig den elegante æstetik, der præger stedet inde såvel som ude. Den fuldmurede kvalitetsejendom tager sig ud med et stråtækt tag, som i 2018 blev gennemgået og opdateret. Taget prydes af utallige karnapper og fremspring, og det hvide murværk står flot hertil. 

Inden døre opmåles beboelsesarealet til 419 kvadratmeter, der udfolder sig via en veldisponeret planløsning i to plan. I den sydvestlige ende af boligen ses et rummeligt køkken-alrum. Køkkenet er udført i massiv træ, og stilen korresponderer fortrinligt med det øvrige. Tilstødende mødes tre stuer en suite, der, ligesom resten af huset, er arrangeret med nydelige plankegulve og blotlagte bjælker under loftet. 

I den nordøstlige sektion af huset råder man over et værelse, et vaskerum og to disponible rum. Badeværelset er installeret i forbindelse med de to indgangspartier, og integreret i ejendommen finder man en dobbeltgarage.

På førstesalen gives fire regulære værelser, der fordeler sig fra et møblérbart repos, samt yderligere en stue. Loftsrummet over det nordøstlige afsnit repræsenterer et stort potentiale.

Jordbesiddelser og dyrehold

Det er i særdeleshed den store grund på knap 22 hektar, der bevirker, at ejendommen fremstår med så utroligt et anvendelsespotentiale. Af jordbesiddelserne består omtrent halvanden af skov, mens den resterende del udgøres af et større areal, der ligger brak, hestefolde samt alléen, gårdspladsen og haven. Dyrelivet er selvsagt enormt.

Den indhegnede have blev anlagt i samarbejde med en havearkitekt i 2017, og for græsarealet på den sydlige og østlige side af boligen foreligger allerede tegninger for tilsvarende anlæggelse.

På matriklen er der opført en charmerende, åben staldbygning, der i 2010 blev udstyret med et nyt tag. For nuværende rummer den fire hestebokse, men med relativt få investeringer kan denne udvides med yderligere fem - dertil kommer eventuel løsdrift. Endvidere knytter sig til hestefaciliteterne en ridebane. Det er tilsvarende muligt at holde andre husdyr, eksempelvis får, og den store grund kan tillige danne rammen om større frugtplantager, ligesom boligens indretning gør den velegnet til, at dele heraf kan benyttes i forbindelse med liberalt erhverv.

Natur og by i forening

Ejendommen er placeret i naturskønne omgivelser, og inden for overskuelig rækkevidde kan man begejstres over istidslandskabet ved Dollerup Bakker og Haldsø, som er et af landets mest kendte naturområder, hvor man kan spadsere via de afmærkede stier og opleve et meget varieret plante- og dyreliv. 

Tilsvarende ligger ejendommen fordelagtigt i forhold til de dagligdags gøremål, hvor man i Hald Ege kan tilgå både skole og daginstitution. Indkøb kan foretages omtrent fem kilometer fra matriklen i Viborgs sydligste bydel. Lokalmiljøet rummer fine busforbindelser, hvor rejsetiden til Viborg centrums handelsliv og spisesteder er cirka 30 minutter. Det er endvidere værd at bemærke, at afstanden til motorvejsnettet er ganske overkommelig, hvilket gør det nemt at komme rundt til regionens større byer: Silkeborg, Aarhus og Horsens.

 • Hestestald 854 m²

Afstand til ...

 • Aarhus60 minutter
 • Indkøb6 minutter
 • Silkeborg30 minutter
 • Viborg10 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Niels Kristian Helbo Kjærgaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser