Engkær 2, 6100 Haderslev

Historisk palævilla i Haderslev

Engkærhus er et imponerende bygningsværk fra 1913, som er velplaceret bag opvoksede træer i det sydlige Haderslev. Grunden udgør et 4.071 kvadratmeter naturskønt areal, mens ejendommen rummer 270 kvadratmeter foruden en fuld kælder på 150 kvadratmeter med garage. Som børnefamilie eller erhvervsdrivende får man således glæde af talrige udfoldelsesmuligheder, og nærmiljøet tilgodeser ethvert behov med velassorterede fornødenheder.

Herskabeligt anlagt

Ejendommen Engkærhus er opført af en tysk apoteker og tegnet af Haderslevs velkendte arkitekt Matthias Gydesen. Bygningen fremtræder imposant med en udsmykket facade, som ofte kendetegner de klassiske palævillaer. Den er et harmonisk eksempel på et solidt bygningshåndværk, som er præget af raffineret detaljerigdom med relieffer og udskårne gavle, der bidrager til det æstetiske særpræg. Facaden er derudover pudset og malet i 2020, taget består af hårdfør naturskifer med solceller, og samtlige trelags-vinduer og terrassedøre er udskiftet i henholdsvis 2009 og 2017.

Det herskabelige udtryk fortsætter inden døre, hvor mange nyere forbedringer ligeledes har fundet sted. Stueetagen består af tre stuer en suite, og kombinationen af oprindelige detaljer, moderne faciliteter og smukke lysindfald skaber en behagelig atmosfære. Den midterste stue er udvidet af en markant karnap, hvis konstruktion danner en altan til førstesalen. Her ses også en brændeovn fra 2016, mens pejsen sætter stemningen i en anden stue. Køkken-alrummet er tilknyttet stuerne og fremstår som et naturligt samlingssted, hvor et uno form-køkken fra 2016 er etableret. Herudover er der et viktualierum samt direkte adgang til den store, hævede terrasse udenfor, som også er føjet til huset i 2016. Endvidere rummer stueetagen et badeværelse fra 2019.

På førstesalen er der yderligere et badeværelse, mens det resterende areal er allokeret til fire værelser og to skunke. Endelig supplerer kælderen med tre disponible rum, et bryggers og en stor garage. Ude venter solbeskinnede terrassemiljøer og en parklignende have, som er kendetegnet af en plan plæne, en rislende bæk og tæt træbevoksning, der afskærmer fuldkommen for indkig på grunden.

Indholdsrig beliggenhed

Engkær er et indholdsrigt kvarter i den sydlige del af Haderslev, hvor naturskønne egne præger de nære omgivelser. Således bemærker man marker, enge og skov umiddelbart uden for hoveddøren, ligesom der er kort afstand til Dyrehaven og Haderslev Dam. I modsatte retning frister sandstrande langs Lillebælt, ligesom det er muligt at sejle ud til den populære Aarø. Samtidigt er der ganske få skridt til indkøbsmuligheder såvel som pasningstilbud. Erlev Skole, som er opført i 2021 og kåret til årets skolebyggeri 2021, ligger blot 500 meter fra ejendommen. Ejendommen er ydermere fordelagtigt tilbagetrukket fra omfartsvejen.

Afstand til ...

 • Centrum6 minutter
 • E4511 minutter
 • Indkøb2 minutter
 • Skole, børnehave mm5 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Christopher Thimsen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser