Aastrupvej 11B, Marienlyst, 6100 Haderslev

Palælignende ejendom med prominent historie

Det er de helt særlige, historiske vingesus, der iklæder denne ejendom sin sjæl og charme. Med rødder i Sønderjyllands fortid troner den imponerende ejendom i Haderslev, hvor den udstråler elegance i stil med palæer. Springvandet, trappeforløbet til hoveddøren og de mørke, sprossede vinduer mod den hvide facade bibringer den karakteristiske stil. Ejendommen består af tre lejligheder, der imidlertid kan anvendes som ét samlet hjem, hvis man ønsker flergenerationskollektiv eller andre sammensætninger, som får gavn af de tre køkkener, fem badeværelser og slående opholdsmiljøer.

En søhelt og en hvid hest
Det er i omtrent 1830, at hovedbygningen med navnet Marienlyst blev opført af sekondløjtnant Niels von Krogh. Han giftede sig med en komtesse, og der er god grund til at antage, at ejendommens ekstravagance var for at imponere bruden. Von Krogh var tipoldebarn af søhelten generaladmiralløjtnant Niels Juel, og disse referencer til at kæmpe for det danske land har generelt kendetegnet ejendommen.

Under genforeningen i 1920 husede stalden, som på daværende tidspunkt var tilknyttet ejendommen, nemlig den velkendte, hvide hest, der bar Christian X over grænsen. Parallelt med genforeningen oprettede man en støtteforening for dansksindede landmænd, så man kunne opkøbe sønderjyske gårde. Denne forening udviklede sig sidenhen til Nykredit, og fra 1920-2014 har forskellige kreditforeninger besiddet Marienlyst.

Kort sagt er der her tale om en ejendom med klare linjer til sin baggrund som en prominent og vigtig ejendom i Haderslev.

Et særligt bygningsværk
Det er da også synligt på tidlige afbildninger, at ejendommen var en af de mest imponerende i byen under sin opførelse. Eksempelvis er der under istandsættelsen fundet et maleri, hvorpå man kan se ejendommen trone i udkanten af byen.

Den omfattende renovering blev afsluttet i 2021, og alle restaureringer er udført med omtanke på de originale, sjælfulde træk. Samtidig er alt ajourført med opdatering af vvs, el, taget og de fleste vinduer. Ligeledes har man ordnet gulve, lofter, vægge og mere eller mindre alt interiør, hvormed hjemmet fremtræder stilrent i samspil med den oprindelige æstetik. De massive plankegulve, fløjdørene og den forrygende loftshøjde på alle etager understreger tonen.

I stueplan møder man den første stue med dobbeltdøre til terrassen og et betagende lysindfald fra syd. Tilstødende ligger køkkenet, der fremtræder lyst og med plads til en spisesektion. Endelig byder etagen på to værelser og to badeværelser med brusenicher.

På første sal indeholder lejligheden to stuer en suite med en nydelig karnap, som solen strømmer gavmildt ind ad. Videre har køkken-alrummet en god størrelse, og hertil kommer to værelser, hvor det ene forkæler lidt ekstra med egen altan samt badeværelse en suite. Der findes et badeværelse mere på etagen.

Den tredje boligenhed ligger på anden sal og rummer et åbent opholdsmiljø med køkken og stue ud i ét. De fritlagte bjælker giver en ekstra charme til etagen, der også ligger inde med tre værelser og et badeværelse med brus.

Ydermere skal kælderen fremhæves, for den er nemlig udnyttet med en fantastisk vinkælder, hvor der tilmed er etableret et rum, som er perfekt til eksempelvis vinsmagning eller andre arrangementer. Desuden forefindes et gæstetoilet og en række disponible rum til flere formål.

De ydre faciliteter
Blikfanget udendørs er utvivlsomt springvandet, der er restaureret og nu fuldt funktionsdygtigt, og det bibringer en enestående effekt til udearealet, når vandet løber ned over den høje bronzeopsats. Herligheden nydes fra terrassen i forbindelse med huset, og hertil kommer en veltrimmet plæne med enkel beplantning.

Som supplement til eget udeareal er der også rige chancer for udendørsliv i nærmiljøet. Kløften Park ligger få skridt fra ejendommen, og der er under én kilometer til vandet. Samtidig har man bymidtens butikker og spisesteder indenfor nær rækkevidde. Endelig tilgodeses man med praktiske faciliteter idet indkøbsmuligheder, dagtilbud og skoler alt sammen ligger i gåafstand.

Afstand til ...

 • Haderslev centrum2 minutter
 • Indkøb2 minutter
 • Motorvej8 minutter
 • Skole, daginst. mv.4 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Christian Ahm Pedersen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser