Egelykke 12+12B, Egelykke, 6400 Sønderborg

Klassisk storvilla i Vollerup ved Sønderborg

Bare fire kilometer øst for Sønderborg centrum finder man den lille landsby Vollerup, og netop her ligger den forhenværende gård Egelykke. Det er længe siden, at ejendommen havde direkte forbindelse til landbrugsdrift, men den gennemførte arkitektur, hvor facadens symmetri og frontispicen i midten bidrager til den harmoniske æstetik, er stadig i dag eftertragtet for dens raffinement og elegance. Den fremragende have, udbygningens mange muligheder og den korte distance til Als’ største by sætter en fornem prik over i’et.

Lokalhistorisk betydning

Ejendommen blev opført i 1932, og fungerede i årtier herefter som hovedsæde for megen af den landbrugsaktivitet, der foregik på egnen. Således hørte der på daværende tidspunkt langt flere bygninger til stedet, og det samme gælder naturligvis for størstedelen af jordtilliggendet, som man i 1970’erne solgte fra. 

Det knap 100 år gamle hus er moderniseret og renoveret i flere omgange - senest i 2000, hvor vinduer og døre i stuehuset blev skiftet, samt taget på hele ejendommen blev udskiftet, ligesom man udførte et omfattende efterisoleringsarbejde - og stedet præsenterer sig derfor med tidssvarende komfortløsninger, som ikke desto mindre krydres af charmerende, originale detaljer. Det drejer sig eksempelvis om den smukke hoveddør i egetræ med dekorative udskæringer, de kuriøse saltkar i vinkælderen, terrazzogulvet i hallen og formentligt også de klassiske plankegulve i stuerne. Et gennemgående træk for alle de istandsættelser, der er foretaget, herunder også facaderenoveringen i 2016 og køkkenopdateringen i 2018, er, at man med fuldt overlæg har fastholdt den oprindelige stil.

Stemningsfuld og stilren

Facadens storslåede udtryk fortsætter nydeligt inden døre, hvor den overordentligt rummelige bolig udfolder sig med de tre stuer, der er etableret i forlængelse af hinanden, som det ubestridte centrum. Under lofterne ses rosetter og stukprofiler, og da sprossevinduerne er orienteret stik syd, falder solstrålerne behageligt ned på trægulvene. Stuerne adskilles af franske døre, omend den ene er placeret i delvis åben forbindelse med køkkenet, der er udført med hvide skuffemoduler og gulvvarme under de sorte, rektangulære klinker.

I den vestlige ende disponerer man over et bryggers, et kontor og et badeværelse, og mod øst er huset indrettet med endnu et badeværelse og to værelser. Via hallen, der giver en behørig velkomst, ledes man til førstesalen, som indeholder 6 værelser, hvoraf den ene er udstyret med walk-in-closet. Endvidere en stor stue mod syd, to badeværelser samt et køkken-alrum.
Førstesalen kan eventuelt deles op som en 125m2 selvstændig lejlighed, plus to værelser og badeværelse mod nord.  

Farverige blomster

I dag breder grunden sig over cirka 3.000 kvadratmeter, der med undtagelse af gårdspladsen med den enorme blodbøg i midten udspiller sig på den sydlige side af huset. Således er solforholdene i særklasse, og da haven er anlagt med et hav af buske og bede, spirerer der hvert forår et henrivende flor af blomster i alskens farver frem. Særligt rundt om havepavillonen fortættes beplantningen, mens her imidlertid også er arrangeret anseelige plæner, flere terrasser og høje, gamle træer. 

Til ejendommen knytter sig videre en omfangsrig udbygning, der i stueplan udgøres af en garage, et værksted med tilhørende lift og en gildesal. På overetagen ses et uudnyttet loftsrum på omtrent 300 kvadratmeter.

  Afstand til ...

  • Indkøb5 minutter
  • Skole 5 minutter
  • Skov10 minutter
  • Strand9 minutter

  Vil du kontaktes?

  Mægler

  • Christopher Thimsen

  • Ejendomsmægler MDE og DSE

  Andre kigger på disse boliger

  • Salgsvurdering

   Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

   Bestil salgsvurdering
  • Kundeudtalelser

   Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

   Se kundeudtalelser