Kogen 1, Møgeltønder, 6270 Tønder

Nyopført historisk, præmieret ejendom i Møgeltønder

På Kogen 1 i Møgeltønder afslører adressen allerede en særlig fortælling, for med placering i kogen har man lagt an til smukke omgivelser og en flot udsigt. Det er imidlertid ikke alt, som udgør det specielle ved denne ejendom, der har en fortid som landsbyens fattiggård. Boligen brændte i 2015 og er herefter genopført med et forrygende fokus på de historiske vingesus, og i 2018 præmierede Tønder Kommune da også det nøjsomme arbejde. Hele syv værelser, store opholdsmiljøer og tre badeværelser samt gildesal og garage udgør nu dette imponerende hjem.

Fortid og nutid i fremragende forening

Drømmer man om en ejendom med sjæl og historie, så er man kommet til det rette sted. På adressen fandtes i 1786 en fattiggård - faktisk én af de største med husning af over 100 mennesker. Som en ekstra detalje havde stedet et samarbejde med Schackenborg Slot. Ydermere har ejendommen haft en rolle i flere af danmarkshistoriens nedslag, hvor den eksempelvis har huset russiske krigsfanger under anden verdenskrig, og så har den sågar fungeret som byens brandstation.

Efter boligens brand i november 2015, stod den i december 2017 klar til indflytning. Her prioriterede man at bevare det oprindelige indtryk i et forrygende samspil med nutidig komfort og lækre detaljer. Således møder man et valmet stråtag med skorstene ledsaget af hvide, sprossede vinduer og de karakteristiske, røde munkesten, der understreger stedets charme. Boligen er tilmed fuldmuret, så stenene træder ligeledes frem inden døre, og herudover vil man bemærke det gennemførte træarbejde. Overalt strækker sig gulvvarme, huset har jordvarme, og hertil har man prioriteret en rød tråd med ens elementer i køkken, badeværelser og bryggers, ligesom klinker og trægulve er gennemgående. Anerkendelsen for det gennemførte arbejde er markeret ved en plakette.

Velovervejet rumforløb og pladsudnyttelse

Under udførelsen af hjemmet har man dedikeret en god portion overvejelse til grundplanen. Således finder man gode løsninger såsom en lækker soveafdeling og fine rammer for nærværet i opholdsmiljøerne. Sidstnævnte udgøres af et køkken og to stuer, der alle blot adskilles af franske døre, og overalt vil man notere sig de synlige bjælker og fremtrædende, rå vægge, der bidrager til en herlig atmosfære. Køkkenet er hertil udført i en nordisk æstetik med hvide elementer, ligesom funktionaliteten er i orden med damp-, kombi- og almindelig ovn samt siddepladser ved øen. Her kan man fornemme solopgangen, og den kan ses helt uforstyrret så langt, som øjet rækker. Stuerne præsenterer et væld af indretningsmuligheder og modtager fortrinligt meget sol gennem de sydvendte bondehusvinduer samt terrassedøren.

I denne del af ejendommen findes videre et soveværelse og et badeværelse med kar. Den øvrige soveafdeling udspringer fra fordelingsgangen i modsatte ende af hjemmet, hvor hele seks værelser toner frem. Det ene er ideelt til forældresuite med walk-in-closet til eget badeværelse med bruseniche. Endnu et badeværelse med brus dukker op for enden af gangen, og hertil fuldendes boligen af et praktisk bryggers. I direkte forbindelse med hjemmet dukker en forrygende, lys gildesal op, og herved kan en repos tilgås med kig over herlighederne, ligesom der gives to toiletter. Endelig er det oprindelige vaskehus fra fattiggårdens tid, det hvide hus, omdannet til en stor garage med to automatiske porte og et værksted, mens der i tilknytning findes en nuværende klinik med tekøkken, badeværelse med bad og toilet, brændeovn, gulvvarme og en hems, der kan bruges til soveplads eller ministue. Huset åbner for muligheden for liberalt erhverv hjemme eller et gæstehus.

En grund omgivet af skøn natur

Som supplement til de fornøjelige indre rammer, kan man også se frem til et overordentligt dejligt udeareal. Gårdspladsen med en stor terrasse modtager masser af sol i løbet af dagen, og hertil finder man bagerst i haven et overdækket areal med bålplads lige ved. Et stort pæretræ fra før husets opførelse leder på ny tankerne tilbage til tidligere tider, og herudover står mulighederne for udnyttelsen af den store plæne frit for. Grunden omkranses desuden af en bøgehæk, automatisk lys byder velkommen i indkørslen, og ejendommen er videoovervåget. Hvad, der virkelig bringer herlighed til udelivet, er imidlertid den betagende udsigt over marsken, hvor man eksempelvis har mulighed for at opleve sort sol og helt fantastiske solopgange og solnedgange, og det er rigt på dyreliv.

Netop naturen er ligeledes et dominerende element for glæden ved beliggenheden, men særligt fordi det suppleres af nærheden til bymiljøet. Med andre ord får man det bedste fra to verdener her, idet marklandskabet breder sig til den ene side af ejendommen, mens byen dukker op på modsatte hånd. Således kan der drages på vandreture ud i landskabet med højt til himlen og smukke omgivelser som rammen, mens hverdagen tilsvarende glider let. Byen kendetegnes på et aktivt foreningsliv, hvor alle er imødekommende, og man kender hinanden. Byen har dagplejere, vuggestue, børnehave og skole, ligesom I finder motionscenter med eksempelvis håndbold, fodbold og tennis. Dertil kommer indkøb og busforbindelse, og på 10 minutters bilkørsel kan Tønder nås med endnu flere handlemuligheder, gymnasium og togstation. Det er også tæt på vadehavet, hvor man kan på 40 minutters bilkørsel kan nå Rømø og kun på 10 minutters kørsel er man ved den tyske grænse

 • Erhverv 27 m²

Afstand til ...

 • Indkøb9 minutter
 • Skole4 minutter
 • Tønder bymidte10 minutter
 • Tønder Marsken3 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Christopher Thimsen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser