Haderslevvej 157, 6000 Kolding

Flot og klassisk rødstensvilla i Kolding

Lidt syd for Kolding centrum finder man denne nydelige villa, og det er særligt ejendommens klassiske arkitektur og den gennemførte bevaring af stedets oprindelige ånd, der indledningsvist springer i øjnene. Facadens patinerede røde mursten, den markante indkørsel og mansardtagets mørke teglsten udgør udvendigt, hvad indvendigt præsenterer sig iklædt sildebensparket, radiatorskjulere og dekorativ stukkatur - nemlig den elegante æstetik, som ejendommen på Haderslevvej 157 lod fremvise i 1927, da huset blev opført, og som til stadighed kan opleves i dag.

Et gedigent byggeri

Beboelsesarealet angives til 252 kvadratmeter, der udfolder sig over tre etager, og dertil kommer yderligere 95 kvadratmeter i kælderen. Stueplanet består af tre stuer en suite, der prydes af original sildebensparket i egetræ og Pitch Pine-planker, mens den fine stukkatur og det rige lysindfald tilsvarende bidrager til at fremmane den herskabelige atmosfære. De tre stuer forbindes af franske døre, og i den vestlige ses en betragtelig karnap, hvorimod den tilstødende er udstyret med en brændeovn.

Køkkenet er arrangeret med hvide skuffer og låger. Det er rummeligt nok til, at man kan opstille et spiseafsnit til hverdagsbrug, og etagen afrundes af et gæstetoilet ved entréen. Via den højloftede halls svungne trappe ledes man til førstesalen, og her disponeres over tre regulære værelser med faste skabe. Det ene har udgang til en stor, solrig altan. Reposen giver adgang til et badeværelse med kar, og på øverste niveau venter yderligere to værelser.

Kælderen med egen indgang består af et badeværelse med gulvvarme, et vaskerum samt fem disponible rum. 

Skønt huset snart kan fejre sin 100 års fødselsdag, fremstår det særdeles velholdt og med samme interessante sjælfuldhed, som det gjorde den gang. Denne omstændighed skyldes blandt andet omfattende istandsættelser, der i respekt for æstetikken blev foretaget i 2008 og tre år frem. Det gjaldt eksempelvis udskiftning af taget og renovering af facaden, ligesom man indsatte lydisolerende vinduer. Også haven blev i denne ombæring omlagt - og resultatet er i den grad vellykket.

Havens fortræffeligheder

Umiddelbart foran spisestuen ses en betragtelig, let hævet terrasse. I kraft af den sydvendte orientering er solforholdene ganske fortrinlige, og herfra kan man lade sig imponere af den enorme blodbøg, der rejser sig midt i haven. Rundt om denne breder sig en anseelig græsplæne med anlagte flisegange, der fører til endnu en terrasse, som omgives af rhododendronbuske. Disse blomstrer over en længere periode, hvorved man har fornøjelsen af det farverige bagtæppe i månedsvis. 

Grunden prydes videre af gamle taks, og i den del af haven, som ligger fjernest fra huset, er der et fornemt potentiale for at anlægge eksempelvis en frugthave eller urtebede. For nuværende er det dækket af græs.

I den flotte indkørsel, der stil- og størrelsesmæssigt korresponderer til ejendommens proportioner, er det muligt at parkere syv biler, og dertil kommer endvidere garagen. Denne er bygget i samme sten som det øvrige, hvilket yderligere understreger den røde tråd. 
 
Centralt for hele Danmark

Adressen udmærker sig ved, at man er placeret fordelagtigt i forhold til de væsentligste af hverdagens fornødenheder, mens man tillige får kort afstand til midtbyens mange faciliteter, der dækker alt fra kultur, velrenommerede museer, spisesteder og charmerende gågader. Hvad angår skole, pasningstilbud og indkøb kan sådanne tilgås i en radius af omtrent én kilometer, og for byens alsidige leben er distancen tilbagelagt på cirka ti minutter på cykel.

I Kolding centrum gives også regionale togforbindelser, og fra matriklen er motorvejsnettet lettilgængeligt med nogenlunde ensstemmende rejsetider, hvad enten man kører mod København, Aalborg eller Hamborg. 

Afstand til ...

 • Centrum5 minutter
 • Indkøb5 minutter
 • Motorvej7 minutter
 • Skole, daginst. m.v.5 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Christian Ahm Pedersen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser