Købmagergade 15, 3., 1150 København K

Flot lejlighed uden bopælspligt i Købmagergade med terrasse og elevator

Med én af de mest centrale adresser i København finder man denne fine og velholdte lejlighed. Boligen er placeret på tredje sal med en charmerende udsigt til de handlende i gaden nedenfor, og området byder på et utal af muligheder. Fra gadeniveau tages elevatoren direkte op til den gennemførte og veldisponerede lejlighed.

Citylejlighed med versaler 

Ejendommens beliggenhed er i særklasse, og mulighederne for at tage del i byens mange tilbud synes ubegrænset. Kultur i form af teatre og museer af international kvalitet samt shopping af enhver kaliber er tilgængeligt kun få skridt fra boligen. Højbro Plads og Storkespringvandet er end ikke to hundrede meter væk, og det umiddelbare nærområde er spækket med charmerende caféer og spændende specialbutikker. 

Desuagtet éns interesser vil man finde, at afstandene er yderst begrænsede – det meste gives indenfor en radius af én kilometer. For den kunstinteresserede er Statens Museum for Kunst kun 15 minutter til fods fra hoveddøren, hvis man vælger ruten gennem Kongens Have – alternativt kan ruten ad Botanisk Have anbefales, skønt den er en anelse længere. Kunsthal Charlottenborg er tilgængelig på under ti minutter, hvad også er gældende for Det Kongelige Teaters Gamle Scene. 

Tilsvarende i overkommelig gåafstand har man Slotsholmen, Nyhavn, Amalienborg, Glyptoteket, Christiania, Nationalmuseet, Christianshavn med voldene osv.,  men for en generel betragtning behøver man blot træde ud af indgangspartiets høje glasdør for at få fornemmelsen af at være midt i byens farverige og spændende liv.

En forrygende bolig

Købmagergade er ét af de ældste kvarterer i hovedstaden, og størstedelen af de omkringliggende bygninger har en lang historie. Det er imidlertid ikke i samme omfang gældende for den ejendom, som lejligheden ligger i, da denne er opført i 1930. Ejendommen er tegnet af arkitekt Svenn Eske Kristensen, blev senere præmieret af Københavns Kommune og er i dag klassificeret som bevaringsværdig med værdien 5. Facaden er således af et mere moderne og stringent tilsnit, og de store glaspartier, der pryder på ydersiden, har en formidabel effekt indenfor.

Boligen er funktionelt indrettet med et værelse og et åbent, sammenhængende opholdsmiljø. Stue- og værelsesområderne er besmykket med smukke parketgulve af egetræ, der senest blev afslebet i 2016, og det er netop her, at man har fornøjelsen af det flotte lysindfald fra vinduerne i hele rummets brede. Her indrettes med lethed de forskellige funktioner, man ønsker. 

Køkkenet står flot med et klassisk udtryk i en vinkelkonfiguration. De hvide fronters samspil med den mørke nyatohbordplade er elegant, og øverst er der indsatser også i nyatoh, hvorved yderligere opbevaringsplads er skabt. Gulvet er i denne afdeling lyse, rektangulære klinker, og det samme mønster genfinder man på henholdsvis badeværelset med separat bruseniche og på toilettet – begge er renoveret i 2017/2018 og fremstår særdeles nydelige.

Værelset på bygningens bagside - væk fra gadens støj - er af betragtelig størrelse og har et behageligt lysindfald fra de sydvestvendte vinduer. Dertil er væggen til køkkenet af kvadratiske, matterede glassten, så lyset fordeles jævnt i hele boligen. Værelset er ydermere udstyret med et stort, indbygget klædeskab fra 2019, og herfra tilgås terrassen, der byder på en relativt ugeneret og privat plads i solen. På terrassen er endvidere etableret et fint udekøkken, der oplagt kan anvendes på de varme sommeraftener. 

Velholdt og velovervejet

Lejligheden i sig selv er yderst velholdt, og den tydelige, røde tråd, der løber gennem den, understreger på fineste vis, at man har kæret sig om de materialer og den æstetik, man mødes af. Derfor har man arrangeret sig med en sikkerhedsdør af høj kvalitet i 2016. Døren til terrassen er i lighed med alle vinduerne udskiftet i 2018 til en moderne type med smalle rammer/karme og lyddæmpende glas.

Ejerforeningen har i samme ånd entreret med en arkitekt, der fik til opgave at udpege, hvilke forbedringer der skulle laves, for at ejendommen blev så vedligeholdelseslet som muligt. Efter dennes anvisninger er et væld af renoveringer blevet udført. Blandt andet er der i 2017 lagt ny tagpap, ligesom man i samme år gjorde forskellige oversvømmelsesrelaterede forbedringer og igangsatte en modernisering af gavle og facader, der forventes afsluttet i 2020. Endvidere er indgangspartiet og trappeopgaven renoveret i 2018.

Af rent praktiske forbedringer kan det bemærkes, at nye brugsvandinstallationer blev etableret 2017, alle faldstammer blev foret, varmecentralen udskiftet og at man installerede et dirkefrit låsesystem i 2014, for blot at nævne et udpluk. Ejerforeningen er gældfri og velfungerende.

Som en ekstra bonus er der ikke bopælspligt i lejligheden, hvorfor det er muligt at benytte den efter behov. Boligen henvender sig derfor også til udlandsdanskere, som ikke ønsker en permanent adresse. 

 • Altan 10 m²

Afstand til ...

 • Kongens Have7 minutter
 • Metro6 minutter
 • Nyhavn8 minutter
 • Strøget0 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Wøhlk

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser