Grønnegade 29, 3., 1107 København K

Stemningsfuld bindingsværkslejlighed på Grønnegade i Kbh. K

I 1741 opførtes bindingsværksejendommen, hvori denne elegante lejlighed breder sig over 120 kvadratmeter fordelt på henholdsvis anden, tredje, og fjerde sal. Gennem de blotlagte, mørke bjælker og de lyse vægge gengives respektfuldt det kontrastfulde forhold mellem den gamle, fredede bygnings tilblivelseshistorie i 1700-tallets København og det omkringliggende, moderne byliv.

Suveræn beliggenhed

Det er vanskeligt at forestille sig en mere central beliggenhed i København, og Grønnegade og Ny Østergade, hvor lejligheden ligger på hjørnet, er nogle af de hyggeligste smågader i Indre By. Her er både hyggelige caféer og spisesteder, interessante specialbutikker som man ikke finder andre steder, og inden for få minutters gang kan man stå i Kongens Have eller ved Gamle Scene på Kongens Nytorv. 

Nærområdet er et af landets absolutte epicentre for kulturelle begivenheder. Indkøbsmuligheder i hobetal og adgang til metro-, bus- og togforbindelser er ligeledes i yderst bekvem afstand.

Særegent charmerende

Lejligheden er fra inderst til yderst en velgennemført og stilren symbiose mellem respekt for det gamle byhus og behovet for moderne udfoldelsesmuligheder – man har endda valgt at understrege det yderligere ved at male det indvendige bindingsværk sort.

Et af de steder, hvor dette træder tydeligst frem, er i det specialfremstillede køkken udført i kirsebærtræ. Træets glatte overflade og mørke farve fremstår som en moderne fortsættelse på den historiske byhusstemning, der hersker i boligen – køkkenskuffernes tapsamlinger fremhæver elegant træsortens iboende skønhed. Køkkenets størrelse er ingen hindring for kulinariske ekskursioner.

Stuen er placeret i forbindelse med køkkenet, og de romantiske, patinerede loftsbjælkers samspil med de gamle fyrretræsplanker skaber et yderst stemningsfuldt opholdsmiljø. Stuen er rummelig nok til et stort spisebord og klassisk sofaarrangement, og de sydøstvendte vinduer sørger for et behageligt lysindfald. Stuens atmosfære understøttes desuden af en åben og fuldt funktionsdygtig kamin, hvilket er et særsyn i denne type lejligheder.

Trin for trin

Nederst i boligen på anden sal finder man, foruden en entré, lejlighedens badeværelse, der med sine lyse, marmorerede klinker fremstår flot og velholdt som resten af etagerne. Badeværelset er indrettet med en bruseniche, og med lyset fra vinduet føles det indbydende og luftigt.

På tredje sal finder man størstedelen af beboelsesområdet, og fra trappen kan man enten gå mod øst til stuen og køkkenet eller modsat og ind i de to rummelige, men yderst stemningsfulde værelser, der vil sætte scenen for eksempelvis et soveværelse og et fornemt kontor.

Over stuen på fjerde sal finder man et smukt rum med runde vinduer mod sydøst. I loftet, der er ført til kip med store dele af trætagskonstruktionen fritlagt, er der indsat et VELUX-vindue. Dette rum er ikke tinglyst, og regnes derfor ikke med i kvadratmeteropgørelsen. Det samme gør sig gældende for det disponible rum i forbindelse med gangen på tredje sal og loftsrummet, man har adgang til fra det sydvendte værelse. Rummelighedsfornemmelsen rækker derfor langt udover, hvad det angivne kvadratmetertal tilsiger.

Afstand til ...

 • Indkøb3 minutter
 • Kongens Nytorv3 minutter
 • Metro4 minutter
 • Strøget4 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Anders Hansen

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser