Bøgeskovsvej 14, Helnæs, 5631 Ebberup

Pragtfuld villa i naturskønne omgivelser på Helnæs

Nogenlunde midt mellem Assens og Faaborg i det sydvestfynske landskab rager halvøen Helnæs langt ud i Øhavet. Her ligger denne fortrinlige ejendom, der foruden en velindrettet og yderst velholdt villa også udgøres af en smuk, parklignende have. Jordtilliggendet på omtrent ni hektar består af haven, en tilstødende mark samt et skovstykke direkte til Helnæs Bugten. Lokalområdet er rigt på naturoplevelser, og på halvøen er der adskillige foreninger, man kan blive en del af.

Beliggenheden og lokalsamfundet

Villaen ligger omtrent midt på halvøen, der først og fremmest kendetegnes af den fine natur. Kyststrækningen er der selvsagt rigeligt af, og således er der også flere badestrande, man kan besøge. Lystfiskere kommer fra nær og fjern - også udlandet - og særligt er det populært at fiske efter ørreder. Bugten, der indkranses af Helnæs og Illumø, hører til i den absolutte topklasse, når det kommer til fiskevand i Europa. Da farvandet er beskyttet, er det også attraktivt for kajakroere. Det kuperede terræn er velegnet til smukke vandreruter.

Øens velfungerende foreningsliv inkluderer blandt andet en petanqueklub og en musik- og koncertforening. Jagtforeningen samt sy- og strikkeklubben er også meget aktive. Her findes et forsamlingshus og et borgerhus, hvor der afvikles månedlige fællesspisninger og spilles badminton i vinterhalvåret. På øen kan ikke færre end tre gallerier besøges. 

Lidt længere mod nord på fynssiden af dæmningen finder man en lystbadehavn ved Brunshuse, og i Ebberup tilgås skole, pasningstilbud og indkøb. Sidstnævnte kan også foretages i Assens og Haarby, der kan nås på 20 minutter. Faaborg kan nås på tre kvarter

Ni hektar

Til ejendommen knytter sig som nævnt omtrent ni hektar, og heraf er 3,2 hektar placeret i skoven langs og direkte til Helnæs Bugt. Matriklen er således forsynet med ca. 200 meter kyst, og i skovet er der opstillet en skurvogn, hvor man kan have liggestole, fiskeudstyr og andet grej opmagasineret.

Ved huset er marken på 4,1 hektar bortforpagtet som landbrugsjord. Den nuværende aftale løber til første januar 2022, hvorefter arealet står til fri disposition. På den nordøstlige del af matriklen ses endnu et skovstykke, og yderligere et skovstykke ligger lige vest for den flotte have. Haven er beplantet med blomsterbuske, frugttræer og bærbuske. Køkkenhaven kan tilsvarende tages i brug. I kraft af grundens størrelse er der gode forudsætninger for at gå på jagt på egne jorde.

Et velholdt hus

Villaen fremstår med en sirligt dekoreret murstensfacade i gule sten. Huset blev opført i 1905, og senest har man i 2009 foretaget en gennemgribende istandsættelse. Samme år byggede man det store udhus i sibirisk lærketræ. Efterfølgende er villaen såvel som udhuset vedligeholdt efter alle kunstens regler.

Selve boligen er på 241 kvadratmeter og indledes i stueplan af en anseelig entré. Gulvet prydes af Höganäs-klinker, og i de tilstødende to stuer ses massive fyrretræsgulve. I forlængelse heraf tilgodeses man af en udestue med håndstrøgne teglklinker fra Strøjer Tegl, og i den modsatte ende af huset ligger køkken-alrummet og et badeværelse. Al inventar er fra samme leverandør, hvorved et ensartet udtryk er fastholdt. I køkkenet er bordpladerne af henholdsvis granit og massiv træ. Førstesalen nås via trappen i entréen. Her gives tre værelser, flere depotrum og et badeværelse med granitklinker.

Det store udhus indeholder en dobbeltgarage, et køkken og et disponibelt rum samt et stort opvarmet værksted. Ejendommen afrundes af et rødmalet skur til haveredskaber.

Afstand til ...

 • Egen skov og strand5 minutter fra boligen
 • Helnæs Fyr4 minutter
 • Indkøb15 minutter
 • Odense50 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Jes Fald

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre kigger på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser