Sortebrødre Torv 5, 5000 Odense C

Moderniseret byhus med gårdhave og egen p-plads i Odenses H. C. Andersen Kvarter

På Sortebrødre Torv i Odenses stemningsfulde og byhistoriske H. C. Andersen Kvarter ligger dette byhus i toethalvt plan med en ugeneret og sydvendt gårdhave. Der er endvidere egen p-plads til ejendommen samt mulighed for gæsteparkering. Ejendommen er nyopført i 1979/1980 i den historiske stil fra 1791, men i tidssvarende kvalitetsmaterialer og med øget loftshøjde. Den er pænt vedligeholdt, og resultatet er en udsøgt bolig, hvor historisk charme og moderne komfort kombineres på fineste vis. Huset præsenterer sig således smukt med en gul facade med sort bindingsværk, rødt tegltag og sprossevinduer, og inden døre er detaljer som blotlagte spær og loftsbjælker velbevarede.   
  
Central beliggenhed i historiens vingesus

Boligen er beliggende på det historiske Sortebrødre Torv uden genbohuse. Der er dermed intet indkig til huset, men derimod et frit udsyn over det stemningsfulde torv. Ejendommen vender med facaden mod nord og gårdhaven mod syd, hvilket sikrer et dejligt lysindfald og et solrigt udemiljø. I tillæg til de visuelle fordele ved beliggenheden er man ligeledes fordelagtigt bosat i forhold til dagligdagens fornødenheder såvel som bekvemmeligheder. Adressen er yderst central med kort gåafstand til musik- og teaterhuset Odeon, Odense Bys Museer samt det nye miljø på Thomas B. Thriges Gade. I den nærliggende Overgade er en perlerække af hyggelige restauranter, caféer og specialbutikker, og efter få minutters gang nås Odenses gågader og rige restaurationsliv. Odense Station kan også nås til fods, og i området er der flere gode skoler og pasningstilbud. Efter blot 600 meter findes Eventyrhaven og de rekreative områder langs Odense Å. 

Nænsom renovering og optimal komfort

Udover genopførelsen i 1980 er ejendommen pænt vedligeholdt. I 2016 er den yderligere renoveret med efterisolering, et nyt tegltag og kobbertagrender. Derudover blev den malet og fik isat vinduer med energiglas og nye døre. I 2018 har man malet indendørs fra stue til anden sal, og i samme ombæring blev der monteret et nyt Svane-køkken med hårde hvidevarer fra blandt andre Miele. Samme år blev badeværelset renoveret. Alle vinduer og døre i huset er i hvidlakeret massiv mahogni, og der er varme under klinkerne i hele stueetagen. 

Velindrettede etager

I stueplan er størstedelen af kvadratmeterne dedikeret til et anseeligt køkken-alrum med en hyggelig spisesektion, hvorfra der er udgang til gårdhaven. Køkkenet fremstår tidløst med sorte og hvide fyldningslåger, og det er udstyret med nyere hårde hvidevarer som indbygningsovn, køleskab med vanddispenser, induktionskogeplader samt emhætte med ekstern ventilator. Hertil kommer et nydeligt flisebadeværelse med elementer, der matcher farvevalget i køkken-alrummet. Den elegante trappe fører til første sal, hvor gulvene er belagt med bløde tæpper. Her er et rummeligt værelse samt en indbydende opholdsstue, der får et generøst lysindfald fra de sprossede vinduespartier. 
Videre ligger anden sal med 20 m² i disponible kvadrameter, der har to regulære værelser, hvor den blotlagte bjælkekonstruktion i særdeleshed kommer til sin ret, og herfra er et skønt udsyn over kvarterets leben. I det ene værelse er der gulvtæppe på gulvet, mens det andet har synlige, massive gulvplanker. Det bør bemærkes, at der er tilsvarende gulvplanker under tæpperne i resten af etagen og på førstesalen.   

Indbydende udeområder og faciliteter

Til byhuset hører en lukket, flisebelagt gårdhave, som er perfekt beliggende i forhold til solen. Her kan sommeraftenerne nydes ugeneret og afskærmet fra gaden. I gårdhaven finder I en tilbygning på 7 m², der, ligesom huset, er renoveret og isoleret. Tilbygningen er indrettet med vaskefaciliteter samt en værkstedsplads. Til ejendommen hører endvidere egen parkeringsplads i den bagvedliggende, lukkede gård med direkte adgang gennem gårdhaven.

Afstand til ...

 • Gågaden5 minutter
 • H.C. Andersens hus2 minutter
 • Indkøb2 minutter

Vil du kontaktes?

Mægler

 • Morten Nyegaard

 • Ejendomsmægler MDE og DSE

Andre besøgende har kigget på disse boliger

 • Salgsvurdering

  Udover vores vurdering af prisen på din bolig giver vi dig en opdatering på markedet samt vores rådgivning om hvordan din bolig eventuelt kan salgsoptimeres.

  Bestil salgsvurdering
 • Kundeudtalelser

  Vi lever i vidt omfang af ”mund til øre”-metoden i form af henvisninger fra tidligere kunder. Hvis du ikke kender nogen, der har handlet bolig gennem LILIENHOFF, kan du her se hvad tidligere kunder har sagt.

  Se kundeudtalelser