Hvordan vurderer man en liebhaverbolig?

Grundlæggende betingelser

Den første grundlæggende betingelse for at sætte den ’rigtige’ pris på en hvilken som helst bolig er naturligvis, at mægleren har et solidt lokalkendskab.

Den anden er, at man har en særdeles grundig viden om og tæt kontakt til det lokale marked, sådan at mægleren hele tiden er opdateret.

Når man har disse to grundlæggende betingelser på plads, er der en række andre betingelser, som ved liebhaverboliger indgår i værdiansættelsen.

Supplerende betingelser


Den første og vigtigste supplerende betingelse er, at mægleren gør sig klart, at man har med en bolig at gøre, som afviger fra standarden.

For det andet skal man se på helheden (fx beliggenheden, boligens udstråling, om den er velafrundet eller særligt godt placeret på grunden mv.) i stedet for blot at betragte boligen som nogle mursten, der har en bestemt gennemsnitspris pr. kvadratmeter.

For det tredje er det af stor betydning, at mægleren har øje for stedets potentiale samt at han har erfaring med hvad en køber af liebhaverboliger falder for.

Endelig skader det for det fjerde ikke, at mægleren synes det er sjovt at sælge attraktive og eksklusive boliger. Denne begejstring og entusiasme kan ikke undgå at smitte af på køberen.

LILIENHOFF råder over den nødvendige ekspertise og analytiske erfaring i at håndtere alle de elementer, der indgår i fastsættelsen af værdien af en attraktiv bolig.

Læs mere om løsning af vurderingsopgaver uden salg